tag:blogger.com,1999:blog-6902679.post7399212026634046544..comments2024-02-12T23:10:15.638+02:00Comments on Sedis Blog: PäiväkirjailuaJari Sedergrenhttp://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-45597753576151071832007-10-31T23:48:00.000+02:002007-10-31T23:48:00.000+02:00Maahanmuuttajakauppa sijaitsee palokujalla toisell...Maahanmuuttajakauppa sijaitsee palokujalla toisella puolen kuin Alko. Sen nimi on Niilin poika.<BR/><BR/>Meillä syödään yleensä suht. välimerellisesti ja Niilin pojan mausteissa ja sooseissa on kyllä aika lailla väkevyyttä, että vähemmän sitä on käytetty. Meillä on miehen kanssa aiheesta lievää erimielisyyttä. Oletan että hän on nuorna miesnä Ameriikassa tottunut Red Hot Chili Pepperseihin.<BR/><BR/>Siis meksikolaiseen sapuskaan.<BR/><BR/>Niilin poikaa käytetään kyllä enemmän kuin Alkoa.Ripsahttps://www.blogger.com/profile/04888331457019581902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-79196200941921766862007-10-31T21:40:00.000+02:002007-10-31T21:40:00.000+02:00Mikä se sellainen "maahanmuuttajakauppa" on?Ai nii...Mikä se sellainen "maahanmuuttajakauppa" on?<BR/><BR/>Ai niin. Onhan meilläkin semmoinen! Stockmann.<BR/><BR/>Tahini-tahnaa tehdään näin:<BR/><BR/>Tarvitset 125 ml sesamsiemeniä, joko kuorittuja tai kuorellisia ja seesamöljyä. Paahda sesamsiemenet kevyesti noin 5-10 minuuttia noin 150 asteen uunissa. Hämmennä välillä, etteivät ne ruskistu. <BR/><BR/>Anna jäähtyä n. 20 min. ennenkuin hienonnat jauhoksi yleiskoneessa. Lisää öljyä (voit käyttää mitä öljyä tahansa oman maun mukaan) kunnes tahna on koostumukseltaan maapähkinävoin kaltaista.<BR/><BR/>Tahnaa säilytetään jääkaapissa. Säilynee n. kolme kuukautta.Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-12836336465662723692007-10-31T18:14:00.000+02:002007-10-31T18:14:00.000+02:00Mutta miks sen pitää olla tahnaa?Miksei vain reilu...Mutta miks sen pitää olla tahnaa?<BR/><BR/>Miksei vain reilusti kuutioitua munakoisoa, ja oheissörsselit oliviiöljyn kanssa paistinpannuun ja pari minuuttia odottelua ja siinä on koko päivän sapuska?<BR/><BR/>En kyllä panisi sitruunaa tähän, mutta tahina kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuskin sitä täältä provinssista löytyy, ellei maahanmuuttajakaupasta.Jossa sitä halvaakin on isoissa purkeissa.<BR/><BR/>Halva on kielletty ruoka jos on korkeahko sokeri% ja huonot hampaat. Huokaus.Ripsahttps://www.blogger.com/profile/04888331457019581902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-17656615341696473662007-10-31T11:50:00.000+02:002007-10-31T11:50:00.000+02:00Tärkeintä siis on, että siitä tulee tahnaa. [Jeesu...Tärkeintä siis on, että siitä tulee tahnaa. [Jeesus tätä miestä parantaessaan teki maan tomusta tahnaa, jota hän siveli miehen silmiin? (Joh 9:6)].Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-26596628679936444432007-10-31T11:43:00.000+02:002007-10-31T11:43:00.000+02:00Hienontamisesta vielä. Asettamani tehtävä muuttuu ...Hienontamisesta vielä. Asettamani tehtävä muuttuu vielä vaikeammaksi, kun ohjeen kohta nro 1 on toteutettu.Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-23920505017993232882007-10-31T11:39:00.000+02:002007-10-31T11:39:00.000+02:00Eihän se anonyymi ollutkaan, vaan -P. No, asia ei ...Eihän se anonyymi ollutkaan, vaan <BR/>-P. No, asia ei siitä muutu.Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-53170894886034561722007-10-31T11:38:00.000+02:002007-10-31T11:38:00.000+02:00Munakoiso hienonnetaan terävällä veitsellä erinoma...Munakoiso hienonnetaan terävällä veitsellä erinomaisen ohuiksi, pieniksi kuutioiksi tai tangoiksi. Ei sitä oikein viipaloinniksikaan voi sanoa.<BR/><BR/>Ruonlaitto on soveltamista, ei määrittelyjen täsmentämistä.Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-4395076266475483842007-10-31T11:37:00.000+02:002007-10-31T11:37:00.000+02:00Aah. Tahina se on monella kielellä, mutta suomeksi...Aah. Tahina se on monella kielellä, mutta suomeksi tietysti tahini:(arab. طحينة, tahinia) on murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa. Se on tärkeä raaka-aine hummuksessa, halvassa ja muissa Lähi-idän ruoissa.<BR/><BR/>Tahinia on kahdentyyppistä: toinen valmistetaan kuorituista seesaminsiemenistä, toinen kuorimattomista. Kuorimattomista siemenistä valmistettu on rakenteeltaan rakeisempaa, maultaan karvaampaa ja siinä on enemmän ravintoaineita. Tahini myydään yleensä lasi- tai muovipurkeissa.<BR/><BR/>Seesaminsiementahnaa käytetään myös japanilaisessa keittiössä. Japaniksi sen nimi on neri-goma.Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-46553251824683932102007-10-31T11:36:00.000+02:002007-10-31T11:36:00.000+02:00Sinäkin saat päteä, anonyymi, kun ensin teet tämän...Sinäkin saat päteä, anonyymi, kun ensin teet tämän verran:<BR/><BR/>Kansalaismielen synty (väitöskirja, Otava 1967) <BR/>Ylioppilaskunnan historia I-IV (WSOY 1967-1968) <BR/>Mannerheim. Kuvaelämäkerta. (Otava 1968) <BR/>Ylioppilastalo (HYY 1970) <BR/>Vihan veljistä valtiososisalismiin (WSOY 1972) <BR/>Bernadotten ja Leninin välissä (WSOY 1975) <BR/>Blick på Finlands historia (suom. Otava 1977) <BR/>Ylioppilaskunnan historia I-IV, laajennettu versio (HYY ja Gaudeamus 1978) <BR/>Suomen sinivalkoiset värit (Otava 1981) <BR/>Kaksi Suomea (Otava 1982) <BR/>Runebergs två fosterland (Söderström 1983) <BR/>Muinaisuutemme merivallat (Otava 1983) <BR/>Ylioppilaslehti (Maunu Harmon kanssa, Gaudeamus 1983) <BR/>Östersjövärden (suom. Itämeren maailma, Otava 1984) <BR/>Professoreita (Otava 1984) <BR/>Otavan suuri maailmanhistoria XIV: Porvariston nousu (Otava 1985) <BR/>Kulttuurista. Kansalaispuheenvuoroja. (Gaudeamus 1986) <BR/>Senaatintorin sanoma (Otava 1986) <BR/>Maisemia Suomesta (Aimo Reitalan kanssa, Otava 1987) <BR/>Från lojalism till rysshat (suom. Lojalismista ryssänvihaan, Söderström 1987) <BR/>Helsingin yliopisto 1640-1990, osa I: Kuninkaallinen Turun akatemia 1640-1808 (Rainer Knapasin, Anto Leikolan ja John Strömbergin kanssa, Otava 1987) <BR/>Finlands blåvita färger (suom. Suomen sinivalkoiset värit, Schildts 1988) <BR/>Helsingin yliopisto 1640-1990, osa II: Keisarillinen Aleksanterin Yliopisto 1808-1917 (Rainer Knapasin, Anto Leikolan ja John Strömbergin kanssa, Valtion painatuskeskus 1989) <BR/>Mikä mies Porthan oli? (SKS 1989) <BR/>Helsingin yliopisto 1640-1990, osa III: Helsingin yliopisto 1917-1990 (Rainer Knapasin, Anto Leikolan ja John Strömbergin kanssa, Otava 1990) <BR/>Let us be Finns (Otava 1990) <BR/>Kuningatar Kristiina - aikansa eurooppalainen (Päivi Setälän, Maria-Liisa Nevalan ja Laura Kolben kanssa, Otava 1990) <BR/>Romanus sum. Kirjoituksia Euroopasta. (Otava 1991) <BR/>Suomen ylioppilas (Laura Kolben kanssa, Otava 1991) <BR/>Euroopassa, Pietarissa (Otava 1993) <BR/>The Finnish Tradition (SKS 1993) <BR/>Mesimarja, myytti, Mannerheim (Otava 1994) <BR/>Kävelyllä Pariisissa (Otava 1995) <BR/>Kejsartiden (suom. Keisarin Suomi, Schildts 1996) <BR/>Krig, kvinnor, konst (suom. Kaukana ja kotona, Schildts 1997) <BR/>Idylli ja uhka. Topeliuksen aatteita ja politiikkaa. (WSOY 1998) <BR/>Helsinki - Itämeren tytär (Laura Kolben kanssa, WSOY 1999) <BR/>Poliittinen Runeberg (WSOY 2004) <BR/>Iisalmen ruhtinaskunta (SKS 2006)<BR/><BR/>Tunnustuksia<BR/>Filosofian kunniatohtori, Greifswaldin yliopisto, 2006 <BR/>Filosofian kunniatohtori, Upsalan yliopisto, 1989 <BR/>Suomen Leijonan ritarikunnan komentaja <BR/>Ruotsin Pohjantähden ritarikunnan komentaja <BR/>Ranskan Kunnialegioonan ritari <BR/>Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto, 2007 <BR/>Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajiston merkki purppuranauhassa, 2001 <BR/>Helsingin kaupungin tiedepalkinto 2000 <BR/>Tieto-Finlandian kunniamaininta 1991 <BR/>Lauri Jäntin säätiön palkinto 1988 <BR/>Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston palkinto 1986 <BR/>Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 1976Jari Sedergrenhttps://www.blogger.com/profile/08256567318059061400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-29235524177499822212007-10-31T10:47:00.001+02:002007-10-31T10:47:00.001+02:00Mitä on tahina?Entä kuinka hienonnetaan munakoiso?...Mitä on tahina?<BR/>Entä kuinka hienonnetaan munakoiso?<BR/><BR/>En ole Klingen päiväkirjoihin tutustunutkaan, jotenkin ajatus pätemishaluisesta humanistista häiritsee.<BR/><BR/>- PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-46227259625573736142007-10-31T10:47:00.000+02:002007-10-31T10:47:00.000+02:00Minä en noista lukijaseurantajutuista mitään tajua...Minä en noista lukijaseurantajutuista mitään tajua, mutta itse luen blogeja Bloglinesin kautta. Siellä blogillasi näkyy olevan 13 tilaajaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6902679.post-27653831864263395372007-10-31T10:26:00.000+02:002007-10-31T10:26:00.000+02:00Merkkaan ne tähän kannustaakseni itseäni lukemaan ...<I>Merkkaan ne tähän kannustaakseni itseäni lukemaan niitä</I><BR/><BR/>Itseään voi kaiketi kannustaa sonnustautumalla kannuksellisiin jalkineisiin ja kyykistymällä.<BR/><BR/>Klingen päiväkirjat tulevat aina parin vuoden viiveellä alennuskirjakauppoihin, josta kyllä poimin uusimman (siis ale-kauppaan ilmaantuneen) mukaani aina kun kykenen. Loistavaa junalukemista. Klinge nettiin!Anonymousnoreply@blogger.com