sunnuntaina, tammikuuta 01, 2012

2012

On taas kalenterin vaihdon aika. Entinen heitetään kirjahyllyyn odottamaan uteliaita vilkaisuja sitten joskus. Vanhoista näkee hyvin kuinka paljon ehtii unohtaa kun tarvetta on. Päinvastoin kuin muistelmien tekijät antavat paljastushingussaan ymmärtää on parempi unohtaa usein. Se säästää aivokapasiteettiakin tähdellisempään. Paperit kyllä kannattaa tallettaa.

Vaikken kadu mitään, vuosi 2011 oli jotenkin nihkeä. Ehkäpä oikea termi on välivuosi kuten urheilumaailmassa viisaasti sanotaan.

Luultavasti tämä uusi vuosi on sitten parempi. Ainakin on lupa odottaa tuloksellisempaa, sillä seuraavan kirjan dead line jo häämöttää - ei kuitenkaan horisontissa. Vanhan mutta toimivan vitsin mukaan sosialismi tapasi häämöttää horisontissa joka sanakirjan mukaan bernsteinilaisittain "eteni sitä mukaa kun sitä kohti kuljettiin". Niin kuin oikein onkin. Kirjan suhteen se tarkoittaa, että jossakin vaiheessa on lopetettava, annettava periksi, luovutettava käsikirjoitus pois ja sitten asianmukaisesti hävettävä aikansa, kunnes unohdus valtaa mielen.

Pientä määrällistä panostusta pitäisi kyllä laittaa tähän blogiinkin. Viime vuonna kirjoituksia ilmestyi luvattoman harvoin vaikka laskisi kaikki muutkin blogit mukaan. Vastoin blogin ensimmäisiä vuosia jutut ovat lipsuneet enemmänkin informatiivisiksi elokuvauutisiksi.

Hyvää Uutta Vuotta 2012 kaikille. Lupaan yrittää parempaa.

1 kommentti:

-rh kirjoitti...

Niinpä. tuossa yksi, joskus myös hieman omalaatuisena pidetty heppu, tekstas mulle eilen illalla: "parempaa uutta vuotta".

:)