perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Niitä näitä perjantaina

Torstai toivoa täynnä. Mutta entäs perjantai? Ylärivin poskihampaan ien taitaa olla tulehtunut. Turvotusta, kun parikymmentä vuotta sitten paikatun hampaan rakenne alkaa sortua reunoilta ja syntyy hankausta. Ja viikonloppu tulossa. Nämä eivät koskaan tapahdu maanantaina. Ärsytystä perjantaina ja täysi tuska sunnuntaina on kaava, jota hammaskivut noudattavat. No eipähän ole matkakuume mielessä.

Elokuva-arkiston maakuntasarjojen rakentajat ovat Helsingissä kokoustamassa. Heidän ja meidänkin työnsä tuloksia voi katsoa Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Käytännössä SEA siis järjestää lähes tuhat elokuvaesitystä vuodessa. Näistä noin sata Helsingin ulkopuolella. Vaikka suosio on ihan kohtuullista, esitykset eivät ole tupaten täynnä juuri missään: ovien ulkopuolelle ei tarvitse jäädä, mitä ihmettelen suuresti. Ihan hyviä sarjoja, katsokaa vaikka esimerkiksi Oulua.

Ja meillä Helsingissä, Orionissa, Eerikinkatu 15 tänään perjantaina 21.4.: klo 17:00 · Ousmane Sembene: MOOLAADÉ - SUOJELUS, klo 19:15 · Jacques Becker: GOUPI MAINS-ROUGES, klo 21:00 · Dziga Vertov: ENTUSIASMI.

Eilen sain tekstiviestin. Oulussa asuvan siskon gradu hyväksytty (muistaakseni magna) ja uusi kasvatustieteiden maisteri on syntymässä. Lähetin onnittelutekstarin ja kehotin tekemään väitöskirjan.

Mutta sitä ennen taitaa syntyä jotain muuta. Ja minusta tulee kolmannen kerran setä. Ellen väärin muista, ajan piti olla jo. Mutta vappumarssille uusi lapsi varmaan ehtii, vai mitä sisko?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos siskosi saa lapsen, et ole setä vaan eno.

Jari Sedergren kirjoitti...

Olkoon eno, kunhan ei veneessä.