maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Kahden kalenterin loukussa

Kiireinen viikko tämäkin syksyä uhkuva aika. Kun ikää kertyy, on pidettävä tarkka huoli siitä, että lepoa saa riittävästi. Sekään ei auta, jos kroppa narisee lievän flunssan tai muiden lähinnä kiusallisten vaivojen vuoksi. Valitusvirren pelastaa silloin vain hyvä melodia, jota mieluummin viheltelee.

Maanantaiaamun tunnelma on se, että viikolle mahtuu joitakin päällekkäisbuukkauksia. Olen kahden kalenterin loukussa. Toinen eksyi laukkuun joskus syysaikojen alussa omine merkintöineen, toinen jäi työpöydälle. Sen lisäksi keltaisia lappuja ripustetaan tietokoneen kylkeen muistuttamaan isommista ja pienemmistä menoista. Näiden synkronoiminen ei tapahdu nappia painamalla. En ole koskaan tottunut rannekelloon, enkä varmaan siitä johtuvasta syystä ole opetellut myöskään elektronisia muistikirjoja ja niiden synkronointitoimenpiteitä naputtelemaan.

Ruudulla pitäisi olla iso kalenteri, johon vedettäisiin hiirellä tai sormella perusmerkintöjä: luento, tapaaminen, kokous, neuvottelu. Lajityyppimerkintää voisi täydentää sivussa olevilla listoilta tavallisimmista: työpaikkakokous, luento, haastattelu, vierailu, tapaaminen. Listoja voisi tietysti täydentää etukäteen valmiiksi esim. usein toistuvalla luennon paikalla. Yksinkertaisuus on tarpeen, jotta kaiken voisi tehdä yhdellä kädellä samalla kun toisella pitää puhelinta. En ole oppinut käyttämään puhelimen kaiutinominaisuuttakaan.

Lopuksi sitten heiluttaisin paperisia kalentereitani ruudun edessä ja kaikki koneen tiedot siirtyisivät niihin, tralalaa.

2 kommenttia:

Sahhmi / Sanna kirjoitti...

Kalenteriin merkintöjen tuolla tavalla vetäen kuulostaa melkein iCalin käyttämiseltä - ihan sekään ei kyllä taida osata paperikalenterista taikurimaisesti merkintöjä lisätä!

Gmailiin liitettävää Gcalia kannattaa testata, siitä kalenterimerkinnät saa synkronisoitua suht monipuolisesti paikasta toiseen. Konkreettisten muistilappujen käytännöllisyyttä ei kyllä mikään ole vielä hakannut.

Anonyymi kirjoitti...

tärkeämpää ja haasteellisempaa onkin oppia käyttämään oman päänsä kaiutinominaisuuksia kuin painaa yhtä nappia!