torstaina, marraskuuta 17, 2011

Dokumentin ytimessä 60: Kaikki Helsingin kapakat 23.11. | Kansallinen audiovisuaalinen arkisto

Varatkaapa kalentereistanne elokuva-aikaa keskiviikoksi 23.11. alkaen klo 17.00.
Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki.

Dokumentin ytimessä 60: Kaikki Helsingin kapakat 23.11. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto

3 kommenttia:

-rh kirjoitti...

Mitä ihastelemista niissä nyt on?
Voi jotakin ollakin,
sillä vaikka absolutisti olenkin, pistelen kahvia ja virvokkeita kapakoissa, koska ne ovat kahviloita sosiaalisempia mestoja. Eikä niissä muuten tarvitse katsella kuivilla kitkuttelevan jengin naamoja.

Jotain kuitenkin kulttuurillisesti, jaksan ajatelle, kehittämällä voisi tehdä alkoholin tarpeettomaksi (hui!), melkein ainakin; en näet oikein jaksa uskoa että vain boddhisatvat voivat olla selvinpäin mukana siinä samassa sosiaalisessa kohinassa, `hehkuvassa keskuksessa´, kuten sen William James kirjassaan Uskonnollinen kokemus (Karisto, 1981) muotoili - jäi mieleen, koska sen linjan kirjallisuus on yleensä yksinomaan moralisoivaa.

Btw. tuossa eilen katsoin, olis tiedossa ihan kolme hyvää basistia bändiin, kaikki alkoholisteja, kenties vaikea-asteisia, että minkä ottaa.

No niin, ... tää on näitä yksinpuheluja.

Jari Sedergren kirjoitti...

Olispahan outoa jos aiheesta ei löytyisi ihasteltavaksi elokuvaa. Tässä keskenään erilaisia esimerkkejä yhdestä teemasta. Ihastelkaamme siis elokuvia ja pitäkäämme näpit irti snapsilaseista.

-rh kirjoitti...

Toisaalta, voi ne perskohtaisestikin kiertää läpi.
En tiedä, onko juuri tuo eräänlainen (pikkuporvarillinen) sijaiseläminen, se mikä pistää mulla stopin.

vähän niin kuin, olen kai tästä joskus huomauttanut, kun joku on kovin ihastellut Beatlesien lopunajan, lähinnä J. Lennonin, huumehörhöilyjä tunnetuilla pitkäsoitoilla, jotta ihan okei, jossei uskalla itte testata kamaa.
Esimerkki on kärjistetty, myönnän.