lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Ei koskaan eläkkeelle

 
Posted by Picasa


Viikon kestänyt yötyöläisyys kirjan viimeistelyssä kostautui eilen. Kunto petti ja kahden ruottinlaivalta raahatun Norrlands Guld -oluttölkin (2 x 0,33 l) jälkeen olin "kanttu vei". Täysi yöuni tuntui makoisalta, mitä nyt silmäkulmat kiristävät rasituksesta. Jaksaakohan lähteä blogimiittiin?

Porvarihallitus alkaa näyttää karvansa. Eläkeikään se suunnittelee tekevänsä kahden vuoden korotusta. Portaittain tietysti mennään, kuten näissä on tapana. Ensimmäinen ikäkohortti, johon heikennys ja leikkaus sattuu, on 1959 syntyneiden. Eli justiinsa meikäläisen ikäluokka. Missä on lakkovahtien ryhdikäs rivi?

Työnantajien maksut poistettiin, varallisuusverot leikattiin isorikkailta ja nyt kaikki maksatetaan meillä tavallisilla työntekijöillä. Me maksamme velkaa, mutta kenelle nämä uusvelkarahat nyt sitten menevät. Pankeille? On muistettava, että meillä maksatettiin viimeksi ne entiset velat pois! Ja pankkien velat, saatana.

Minunkin työurani aikana eläkeikä on noussut 60 vuodesta 63:een ja nyt siis tavoitteena on 65. Aavistelu siitä, että minun ikäluokkani ei pääse eläkkeelle koskaan, on viimeisen päälle totta. Tulee stressi ja stressikuolema ihan justiinsa.

Kun kaikki tehdään vielä salaa organisoiden ilman neuvotteluja, alkaa tämän hallituksen laulut olla laulettu.

Toivottavasti ay-liike saa tästä potkua persuuksilleen - sen se kyllä ansaitsee... Alas riistäjien valta!

Ps. Kun MTV3 uutisissaan esittelee eläkeiän alennusta, kuka kulkee kuvissa. Vanhanen? Ei. Katainen? Ei. Tarja Cronberg. Kyllä! Sillä lailla propagandajuna kulkee mainospöllön tahtiin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työn tekeminen on huomattavasti yliarvostettua. Ei ihminen täällä maan päällä työn tekemistä varten ole - imho.

Elämästä pitää voida nauttia, kun se vielä on todennäköisesti mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ystävä!
Et sinä koskaan pääse eläkkeelle,
koska sinulla on sellainen työ, että sinä teet sitä vaikka ilmaiseksi.
Minä tiedän...työ ja harrastus ja inthimo...

Sun äitis kirjoitti...

En ollut ehtinyt edes noteerata, että eläkeikä oli josain vaiheessa laskenut 63:een. Siksi nousu takas 65:een ei tunnu ollenkaan pahalta :) Päinvastoin: koen saavani kaksi vuotta ylimääräistä "uskottavuusaikaa". Tämä siis siistiä sisätyötä tekevän näkökulmasta, rankkaa fyysistä rääkkiä edellyttävät työt on asia erikseen.