sunnuntaina, kesäkuuta 20, 2010

Sodankylä 1/2010

 

Paluu Sodankylän Midnight Sun Film Festivalista on tosiasia. Valokuvia ei ole kovin runsaasti, mutta jotakin sentään. Huomasin näitä ladattaessa, että suurin osa kuvista on otettu aamukahden ja aamuviiden välillä. Pitkää päivää siis raadettiin.

Festareiden perusohjelmistoon on viime vuodet kuulunut elokuvakaraoke tai sing-a-long -tapahtuma. The Beatlesin Hard Days Night on ollut puheissa jo pitkään ja nyt se sitten toteutui. Onnistuneen ja hauskan tilaisuuden jälkeen show'ta vetänyt Holle Holopainen on autuaan tietämätön hänen taaksensa ilmestyneen elokuvaohjaaja Katja Gauriloffin tempauksesta. Vieressä muikistelee festivaalin ohjelmapäällikkö Timo Malmi.

Rovaniemen markkinoilla -lauluihin, joita olen muutamana vuonna itsekin laulattanut Iidan kanssa - en tänä vuonna osallistunut, koskapa päivä venähti pitkäksi Porttikoskella. Laitan siitä kuvia jahka ehdin.

Sen sijaan kävin esikoisensa pitkän elokuvan saralla ohjanneen Neil Hardwickin esittelemässä tapahtumassa, jossa viitisensataa laulun ystävää kajautti sirkusteltan katon taivaisiin Jos rakastat -elokuvan laulujen sävelillä. Aivan fantastinen tapahtuma ja fiilis, jota voi ehkä verrata muutama vuosi sitten täpötäydessä teltassa hartaudella veisattuihin työväenliikkeen lauluklassikoihin Jouko Aaltosen Kenen joukoissa seisot -elokuvan säestämänä. Siinä minulla oli kunnia olla toisena esilaulajana, Jos rakastat esitettiin sellaisenaan ilman kannustuslaulajaa. Tuosata aiemmasta tapahtumasta ei taida olla valokuvia - jos jollakin on, ottaisin mielelläni jonkun arkistoihini.
Posted by Picasa

Ei kommentteja: