maanantaina, toukokuuta 15, 2017

Alvar Aaltoa Ateneumissa ja Orionissa.

Ateneumissa avatussa Alvar Aalto – taide ja moderni muoto -näyttelyssä 11.5.–24.9.2017 voi tutustua Aallon elämään ja tuotantoon. Ville Suhonen ja Jari Sedergren luennoivat Ateneum-salissa keskiviikkona 17.5. klo 17 aiheesta Filmistudio Projektio, Alvar Aalto ja elokuvasensuuri. Luento sisältyy pääsylipun hintaan.

Arkkitehti Alvar Aalto on vähemmän tunnettu vakavasta elokuvaharrastuksestaan: hän oli vuosina 1934–1936 toimineen Filmistudio Projektion, Suomen ensimmäisen elokuvakerhon, puheenjohtaja. Orionin Alvar Aalto ja Filmistudio Projektio -sarjassa esitellään Aallon lempielokuvia (mm. Charles Chaplinin Nykyaika) sekä teoksia, joita hänen elokuvakerhonsa toi suomalaisyleisölle. Projektion lempiohjaaja oli René Clair, jolta sarjassa nähdään modernin ajan satiiri Meidän on vapaus. Projektiossa voitiin nähdä myös Suomessa kiellettyjä elokuvia, kuten Marlene Dietrichistä tähden tehnyt Sininen Enkeli. Alvar Aalto ja Filmistudio Projektio -juhlaohjelmassa esitellään dadaismia Aallon taiteilijaystäviä ja montaasielokuvaa. Projektio toi myös elokuvasurrealismin Suomeen.

1 kommentti:

voyance kirjoitti...

Rakastan artikkeliasi, mielestäni hyvin kirjoitettu ja jäsennelty se muuttuu, koska meillä ei usein ole tilaisuutta nähdä tällaista artikkelia.
voyance mail gratuit en ligne