lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Viestintä kiinnostaa

Ile Kanervan (ruiskok.) viestiliikennettä seurataan lehdistölehtereiltä tarkoin. Nytkin Helsingin suurimman paikallislehden haukansilmät (HS 1. 10. A7) olivat bonganneet varapuhemies Ilen antaneen eduskuntasihteeri Ari Apilolle paperilapun. Apilo liikkui niin nopeasti, etteivät journalistit ehtineet edes vetoa lyödä sen kohteesta: hän kiikutti sen Irina Krohnille (vihr).

Heureka! Tästä kansa kyllä kiinnostuu.

Ei muuta kuin sukellus tutkivaan journalismiin. Tapahtumapaikkana toimi ilmeisesti eduskunnan ravintolan kulmapöytä, missä tämä kansalaisia kiinnostava viestintäasia selvitettiin perinpohjin - Timo Soinin (pers.) sanoin kansanvallan ja demokratian periaatteiden puitteissa.

Hieman lörppönä tunnettu Irina Krohn oli jälleen pitänyt eduskuntaväittelyssä kaksi puhetta, ja urheilumiehenä tunnettu Ile oli napannut sekundaattorilla ajat: 1'45" ja 1'37". Ongelma oli siinä, että ns. väittelyssä maksimipuheenvuoron pituus on minuutti. Ilmeisesti Ile ei ollut kuitenkaan uskaltanut heiluttaa nuijaansa ajan päättyessä. Puhemiehen virassa nuijalle on aina töitä.

Toimittajien tiukatessa Ile oli myöntänyt lähettäneensä lapun Irinalle. Hän ei viestiliikenteensä läpinäkyvyydestä aiemminkin huolehtineena erityisesti peitellyt asiaa, vaan sanoi jutun mukaan, että hänellä on suorastaan tapana lähetellä lappuja kansanedustajille istunnon aikana.

Ja minä kun luulin, että Ile oli enemmän näitä tekstiviestimiehiä.

Vai voisivatko ne helpommin mennä väärään osoitteeseen?

1 kommentti:

Jari Sedergren kirjoitti...

Nykyään kirjoitettaisiin niin, että kemijärveläisen toimittajan polvet notkahtivat ja kamera valahti käsistä hänen nähdessään flirttaavan Ilen tupsahtavan maahan helikopterimatkan päätteeksi.