keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Aika on ohi

Näyttää siltä, että minun aikani on ohi. Olen tippunut Top-listalla viisitoista sijaa viime syksystä. Nyt alkavat näemmä mennä tilaajalukijatkin, joita ei ole tullut lisää, vaikka vaihtumista on varmasti tapahtunut.

Luetuimpien listalla on edellä kolme taksiblogia ja puolenkymmentä neuletta, seksiä ja avioliittohelvettiä, vaimonhakkaajiakin. Kirjallisuusblogeille en näytä kelpaavan. Elokuvat eivät ketään kiinnosta. Ehkä minulla ei ole enää mitään sanottavakaan. Uusilla verkostoilla on. Ainakin keskenään.

Onneksi sentään Kemppinen laahaa perässä. Onhan se nyt kuitenkin etusivun paras blogi tällä hetkellä.

Ja muita. Mediablogi, PA:kin parhaimmillaan. Sellisti on nykyään ihan paska, valitettavasti. (Isäni kuoli haimasyöpään, jos haluatte tietää. En jaksa siitä enää lukea. Sattumaa tai ei.)

On siellä muitakin hyviä. Lukekaa niitä.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinäkin, iso mies.Etappisika

Anonyymi kirjoitti...

" Olen tippunut Top-listalla viisitoista sijaa viime syksystä"

Voi kuule, skrubu on syöksynyt, pää edellä, sieltä jostain sijalta n. 50 tänne top 100:n ulkopuolelle — käymättömien korpimaiden tallatuimille alueille. Harmittaako? No ei tod. Pitäiskö? Se on kuule sitä mikä on. Elämää. Tai jotain.

Tai jotain.

Tai.

Jotain ehkä kuitenkin.

Ehkä.

Tony kirjoitti...

Varmasti tuotakin on välillä hyvä miettiä, että onko muuttunut jotenkin huonommaksi? Vai ovatko muut muuttuneet huonommiksi. Eivätkö ne ymmärrä minua? :)

Aina ei Sedis kirjoita sellaista, mitä jaksaisin lukea, mutta silloin tällöin tulee sellaista tekstiä, mitä en halua missata. Siksi Sedis on tilauksessa.

Välillä on kyllä tullut mieleen, että pitäisi siivota omaa tilauslistaansa kun on niin paljon blogeja, joita haluaisi seurata. Joitain on alkanut seurata kevyemmistä syistä kuin toisia. Ehkä ihmiset ovat vain siivonneet tilauslistojaan?

Ja on tämäkin perkele joku kumma juttu, että menettää blogiuskottavuutensa jos huolestuu tilaajamäärästä. Kuka tässä nyt on toista parempi. Perkele! (Tähän perään voi kuvitella hymiön, jos tuntuu siltä, että herne meni juuri nenään.)

Anonyymi kirjoitti...

Se on tätä vapaata markkinataloutta ja globalisaatiota Blogistanin mittakaavassa, että vanhat instituutiot rapisee, kun kilpailu kovenee ja tuotantoa siirtyy mediaseksikkäämmille ryhmille.

Elä viitti vaikertaa vaan kirjoita niitä elokuva-aiheisia laatujuttuja edelleen.

Ainaskin minä niitä luen.

-X-J kirjoitti...

"On tässä maassa joskus vaikeaa..."

En ole koskaan ollut millään blogillani neljänsadan paremalla puolella ja tunnustan silti eläväni :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei kunniaa, ei mainetta. Sellaista se tavis-proletaarin elämä on.

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt ala synkistellä muutaman tilaajan takia - ollaanhan MINÄ ja Ihmissuhdekin täällä!

Jälkimmäinen lukee aina viikonloppuisin kirjoituksesi meillä, koska ei ehdi töissä lukemaan blogeja.

Mutta jos saa toivoa... siis näin bändärinä ja kaikella rakkauden sekaisella kunnioituksella, elokuva/historia -osaston jutut saisi tiivistyä blogimittaan.

Eero Leppänen kirjoitti...

I'm confused. Oliko tämä minä lopetan-postaus vai minä lopetan jos ette pyydä toisin-postaus?
No, älä kuitenkaan lopeta.

Anonyymi kirjoitti...

Sija 2061 ! Sehän on jynkeässä 36,3 asteen kulmassa suoraan tähtiin !

hessu :o)

PA kirjoitti...

Minä en ole lopettanut aktiivisesti päivittävien blogien tilaamista, sillä ilmoitus lopettaneesta tilaajasta on niin ikävää nähtävä.

Tässä on jonkinlainen negatiivinen ikiliikkuja, sillä menetetyn lukijan tuoma mielipaha on kovasti uuden lukijan suomaa iloa suurempi.

Näyttää valitettavasti siltä, että seuraava postaukseni ei välttämättä ole aivan parasta mahdollista. Luitte sen täältä ensin!

Ja rehellisyyden nimissä myönnän, etten jaksa lukea Sedis Blogin satasivuisia elokuvafestivaaliraportteja, mutta ylioppilasainemeemi oli riemastuttava.

Sun äitis kirjoitti...

Mä kans edelleen vahvasti tilaan Sedistä.

En koskaan ole lukenut kaikkia pitkiä juttujasi. Silti olen pitänyt niitä kovasti arvossa, kun olen ajatellut, että on hienoa, kun asiasta kiinnostuneet saavat ilmaiseksi lukea oppineen miehen alustusta.

Tässä just on yksi blogien erinomaisuus. Millä muulla tavalla lukija pääsisi yhtä läheiseen vuorovaikutukseen asiakirjoittajan kanssa? Minusta on ylen arvokasta, että tämän maan Sedergrenit ja Kemppiset jaksavat jakaa ajatuksiaan blogeissaan. Olisi se aika köyhää, jos pelkkää perhepulinaa, taksiautoilua ja meemejä olisi tarjolla. Siis vaikka itse niitä mielelläni luenkin. Paitsi taksijuttuja en juurikaan.

Aloin miettiä, mitkä kirjoituksesi ovat erityisesti jääneet mieleeni. Se Jung-juttu tietysti. Sitten sukujuttu, joka innosti minut lukemaan koko netistä löytyvän sukunne historian. Tarinat isästäsi. Ylipäätään sellaiset jutut, jotka antavat vinkkiä siitä, mitä on tarvittu, että ihmisestä on kasvanut Sedis sellaisena kuin hänet täältä tunnen.

Anonyymi kirjoitti...

Se on kuules nyt niin, että joko sinä hankit dosentuurin ja alat pitää päivittäisiä (ja korvauksettomia) dosenttiluentoja tai sitten jatkat kirjoittamista. Uskollisena lukijanasi haluan kuulla näkemyksistäsi historiasta ja elokuvista.

Anonyymi kirjoitti...

Lopetin Sediksen tilaamisen kun aina klikatessani blogiin lävähti näytölle loppumaton määrä jostain esitteistä/esitelmistä/ohjelmakalentereista copy-pastettua puisevaa tekstiä, joka ei jännituppitulehduksen uhalla alaspäin scrollatenkaan näyttänyt loppuvan. Ilopilkkuina seassa muutamat lyhyet henk.koht.jutut.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Se on jonkinlainen pandemia tämä tilastoihin tuijottelu.

Tunnen sen minäkin "nahoissani", vaikka pidän ko. tautia lähes (ei siis täysin..(?)) tarpeettomana hybristelynä, joka tarttuu narsisseista(!) näin keväisin.

Kemppistä luetaan siitä yksinkertaisesta syystä, että hän on niin Hyvä.
Monipuolinen, luettava, informatiivinen, jopa tietävä ja huumoripitoinenkin.

Kemppisen tyyliä sävyttävä, nukkavieru herraskaisuus kuulunee aivan luontaisesti asiaan silloin, kun kyseessä on kansainvälisestikin arvostettu "järeän humanismin" (tuo hienopersehumanismin vastakohta) G-mies, joka täyttää kaikki Renessanssi-sivistyneelle asetetut "kelpoisuusvaatimukset".

*
Schizho Jannen menestyminen sen sijaan on minulle lievä ihmetyksen aihe...vähän samaan tapaan kuin Britney Spears ja Backstreet Boys aikoinaan...

(Ääneen lukiessani kaksoispisteitten kohdalla kuuluu w.c fieldmästä, narisevaa ääntä.)

Maurelita kirjoitti...

Oi lohduttaisko uusi (kansainvälinen !) tilaaja ?

Roikuskelen täällä useinkin, mutten kuvitellut että siellä huipullakin pienet tilaajat olisivat tärkeitä...

A ciao bonsoir de Paris =)

Jari Sedergren kirjoitti...

Totta kai tilaajat ovat tärkeitä. Heillehän tätä kirjoitetaan suurimmaksi osaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei tässä ole itse kullakaan taoahtunut mitään hyppäyksiä suuntaan eikä toiseen viimeisen puolen vuoden aikana. Ktason niin harvoin tilaajalukuja ja sijoituksia, että meinasin pyörtyä viimeksi, kun tilaajia oli 100 ja edellisellä tarkistuskerralla about 80. Se oli hieno ylläri, mutta itseni tuntien boikotoin noita omia infopallukoitani blogilistalla..;)

Suunta taitaa olla kyllä se, että Blogistan laajenee ja karkaa käsistä, tänne tulee paljon eri yhteisöjä ja kohta on neuleblogit omalla listallaan, päiväkirjat omalla ja kulttuurijutut omallaan. Nykyinen blogilista on jo täysin hallitsematon. Jos meinaa oikeasti seurata blogeja, niin suosikkilista ei voi olla juuri sivua pidempi ja uusien etsiminen on hirvittävää hommaa. Kun sitten löytää uuden hyvän blogin, se onkin ollut jo neljä kuukautta olemassa ja top-listan kärjessä. Kivampi on alkaa seurata uutta blogia alusta asti. Ja ongelma siinä on taas se, ettei voi kenestäkään tietää, että tuleeko sitä postaus nro kakkosta ikinä.

Ei oo helppoo.
-minh-
P.S. Mulla on joskus vaikeuksia lukea pitkiä analyysejasi, vaikka elokuvat kiinnostaakin kovasti. Ehkäpä liian akateemista minun päälleni?