lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Raportti 42/2006: blogimiitti

Tehtävään määrättynä etsivänä ilmoitan seuraavaa. Perjantaina 20.10.2006 alkaen klo 19 oli helsinkiläis-tsekkiläiseen ravintola Milenkaan kokoontunut joukko julkisesti mieltään osoittavia kansalaisia (yleisvaarallisuusaste 2,6) ns. blogimiittiin. Osallistuimme tilaisuuteen soluttautujana nimimerkkiä käyttäen.

Annetun tehtävän mukaisesti pyrin ottamaan selvää kyseisten paikalla olevien henkilöiden motiiveista ja vaikuttimista. Tehtävää vaikeutti monen läsnäolijan henk. koht. taipumus pitäytyä salanimiin. Myös valokuvaamista tilaisuudessa oli rajoitettu. Näistä vaikeuksista huolimatta olen tämän yleisraportin lisäksi toimittanut lisäaineistoa myös ko. henkilöiden henkilömappiin (hmp, ks. referenssit).

Pääsyylliseksi epäilty Janne Schizoblog istui jo pöydässä saapuessani paikalle huomiota herättämättä pari minuuttia myöhemmin. Hänen seuraansa saapui myöhemmin vallankumousnimimerkki Tira, jonka voi kohtuullisella varmuudella sanoa kuuluvaan samaan soluun. JS mainitsi saavansa lähipäivinä palstatilaa Helsingin Sanomista, Tira varmisti henkilökohtaisesti kuulusteltaessa soluyhteyden toteamalla ko. henkilöiden yhteistyön sujuvan hyvin ja "yllätyksettösti". Aiemmissa raporteissa (rp 12/2006) määriteltyä yleisvaarallisuusluokitusta ei liene tämän perusteella syytä muuttaa, vaikka nimimerkki Earl Grey jäikin kuulustelematta tällä kerralla. Mainittakoon samassa yhteydessä varmasta lähteestä kuulunut tieto, että nimimerkki Turisti oli myös ollut uusine peitekampauksineen aikakauslehtihaastattelussa (ilm. ilm. 12/2006). Samaan soluryhmään on todennäköisesti liitettävä myös My Typon läsnä ollut henkilötär, jonka kuulusteleminen epäonnistui.

Puolueettomuuteni tarkkailijana oli kyllä vaaravyöhykkeellä heti saavuttuani, sillä jouduin liemeen. Kyseinen kaunotar, vallankumousnimimerkki Marinadi lämmitti oma-aloitteisesti - mitä tahdon korostaa mahdollisia muita väitteitä vastaan - kättäni niin, että poskeni punehtuivat, mikä selittänee parhaiten tapahtumasta otettujen valokuvien punasiirtymän siitä edespäin (ks. lisäksi Hurinan hmp, johon liitetty tunnistuskuva Marinadin reidestä). Epäselvyyksien välttämiseksi mainittakoon, että epäilyttäväksi toisaalla luonnehditun vishnu-tanssini alkusyy ja ainoa selitys oli ko. henkilön käsivarressa. Mahdollista pidättämistä tulevia jatkokuulusteja varten vakavasti harkittava.

Punehtumisen perussyynä saattoi olla paremminkin kuin puolueettomuuden heikkeneminen inhimillisten tekijöiden vuoksi myös argentiinalainen punaviini (22 euron lasku ohessa), joka voitaneen katsoa välttämättömyyshankinnaksi tehtävään liittyvän anonymiteetin varmistamiseksi.

Marinadi kuuluu konspiraatioryhmään ("operaatio blogitreffit"), joka on julkaissut toisaalla raportoidun (39/2006) verkostoitumisilmoituksen. Keskeisiä verkostojuonittelijoita tapahtuman etukäteisjärjestyksessä olivat myös PA ja Visukinttu, joka hääri valokuvakameransa kanssa kuten Rahinakin, joka ei tyytynyt pieniin kuvanottimiin vaan kantoi järjestäytynyttä putkellista mukanaan. Kyseisen vallankumoussolun keskeisiin tekijöihin kuuluu nähdäkseni huopahattupeitteeseen piiloutunut Oopa (kuva ks. Marinadin hmp) sekä Just Sopivasti ja kuvioihin vuosien tauon jälkeen ilm. pal. Merten. Mainittakoon, että jäljitysharhautuksen - siirtyminen toiseen nautiskeluravintolaan - organisaattoreita oli juuri mainittu Visukinttu. Ryhmän todellinen kokoonpano ja johtosuhteet jäävät tulevan seurannan ja jatkokuulusteluiden varaan.

Tarkempaa solujaottelua on vaikea tässä yhteydessä varmentaa kuulustelujen epäonnistuttua läsnäolleiden vallankumousnimimerkkien Kriisi, Kallioon palaaja ja Syvän mainonnan suhteen. Näin on vain osittain onnistuneiden kuulustelujen vuoksi tehtävä myös Luksuksen Sarnon, Niken sekä Mikan suhteen. Sarno mainitsi kuulusteltaessa mahdollisesta yhteydestään italialaiseen verkostoon (huom! hänen nimensä tulee Pompeijin tienoilla virtaavasta Sarno-joesta). Mikan yleisvaarallisuusastetta on epäilemättä nostettava, sillä hän puhui hyvin asiantuntevasti arkkitehtuurista, mikä tunnetusti on 911-tapahtumien jälkeen ollut varmistusta vaativa tekijä. Taitelija (lähtökohtaisesti korkea yleisvaarallisuusaste) Pörrö ilmoitti jatkavansa politiikassa ja Pni, joka on tunnettu organisaattori kaksikielisyysryhmässä, ovat myös jatkokuulusteluohjelmassa (Ks. kuitenkin molempien hmp 1-6).

Uusia, mielenkiintoisia raportoitavia oli vallankumousnimimerkki Junakohtaus, joka lauloi (venäjäksi!) serenadeja toisesta maailmansodasta ja ällistytti karjalankielisellä versiolla Suhmuran Santrasta, jonka todellista henkilöyttä en onnistunut selvittämään. (Perustettu hmp Santra Suhmura - yhteys Karjalan osastoon tarpeellinen). Vallankumousrunoilija Vii kiinnittyy tähän soluun tutkiskelevine ja yleisvaarallisine katseineen. (Tästä yleiskiertokirje etsiville - ns. seireenivaroitus). Sama koskee mitä ilmeisimmin myös eloveenakaunottarien joukkoon laskettavaa Veeraa ja nimimerkki Heleniä sekä Raisaa. Julkisia ryhmätunnuksia kantavat Kervå ja Kauniimpi jäivät kuulustelematta, mutta heidät on helppo tavoittaa jengimerkkien vuoksi - "tosi anonyymit Kerava-paidat päällä" kuten eräs vallankumouksellinen sivupöydässä totesi.

Suoritettavassa verkostoanalyysissä on mainittava myös Timo ja Tris muodostavat oman yleisvaarallisuusasteeltaan epäselväksi jääneen vallankumoussolun. Kuulusteluja on näidenkin kohdalla epäilemättä jatkettava.

Harhautusoperaation jälkeen, saavuttuamme ravintola kahteen läsnä olevaksi osoittautui myös blogirumpali Mitvit, jonka päivitystahdista oli puhe.

Lopuksi on nostettava esiin yleisvaarallisuusasteeltaan korkealuokkaiset vallankumousnimimerkit Eufemia ja Hurina. Ehdotankin heidän pidättämistään perusteellisia jatkokuulusteluja varten ("operaatio blogitreffit").

Etsivä Sedis, Helsingissä 21.10.2006 (lasku ohessa, mainitut hmp:t)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tjaahas, epäilen, että etsivä ei ole noudattanut työssään riittävää objektiivisuutta. Olen hieman eri mieltä mm. käsilämmittelytilanteen kulusta.
Käsivarteni osallisuuden tanssi-innoittajana myönnän toki täysin. Se olikin hieno esitys, eli ehkä minulla on toivoa tulevasta urasta vishnu-tanssimuusana.

Jari Sedergren kirjoitti...

Raportti esimiehille on raportti, jolla on omat konventionsa. Pyydän ottamaan tämän huomioon myös tulkintakaaviossanne.

Historiankirjoitus on eri juttu...

Siinä ristiriitaiset todistajanlausunnot joutuvat valotetuksi monesta keskenään tasa-arvoisen puolueellisesta näkökulmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuulet vallan, kumouksen,
kuin katse yli pöytien,
ne viestiänsä vievät.

Niin tuulet
vallan, kumouksen,
kuin hymy yli pöytien
Asian hyväksi
hyväilevät,
sieluni salat
pitävät.

Luonnollisesti kiistän kaiken.

Vii

Mika kirjoitti...

Heh, eipä meikäläistä olekaan ennen luonnehdittu vaaralliseksi...

Jari Sedergren kirjoitti...

Vii, vii, vi
uikutan kuin uikku
vii, vii, vi
sanon silti "muikku".