Vierailulla oleva kaveri valisti minua harrastuksestaan. Hän on julkaissut Nokian Mosh-saittia käyttäen joukon kiintoisia tekijänoikeudettomia teoksia, joita sitten voi lukea myös kännykällä.
Lukemiseen tarvitaan tietysti ohjelma, jollaiseksi käy Amazonin julkaisema Mobipocket. Kätevää koska sama ohjelma toimii sekä pc:ssä että kännykässä.
Jussin jäljiltä tarjolla on mm. Karel Capekin Nokia MOSH: Rossum's Universal Robots (1921), D. H. Lawrencen The Prussian Officer and other stories 3 ja 200 ruokaohjetta yksinäisille. Suosittelen härkäviikkojen alkaessa erityisesti viimeisintä.
Klikkaamalla seuraava linkkiä näet Jussin verkottamat 35 teosta. Mukana Adam Smithiä, runoutta ja paljon muita kiinnostavia asioita.
Hauska harrastus!
11 kommenttia:
Asiasta aivan toiseen... Apua, Atlantisko uponnut?
Kansallinen audiovisuaalinen arkisto lupaa esiteohjelmistossaan koordinaadilla 32 näyttää Luc Bessonin Atlantiksen, vieläpä kahteen kertaan. Elokuvakatalogin hakemisto / index lupaa myös esitellä Atlantiksen näytäntöajat koordinaateilla 53 ja 54. Me kai tarvitsemme tehokkaammat rillit, koska emme löydä esitysaikoja.
Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kevätohjelma esittäytyy kertakaikkisen lumoavana.
Erityisesti aiomme ihastella kaukokatseella Mallen, Taviani-veljesten ja Bessonin leffoja sekä Cissen Yeeleeniä.
Erikoissuosikkimme olisi tietenkin Bessonin Atlantis, jos se ei olisi lopullisesti uponnut? Voitteko ystävällisesti tarkistaa ja informoida josko löytyy?
Tietenkin aiomme herkutella myös Iltaa Andrein kanssa.
Timbuktun klaani tahtoo sukeltaa Antlantiksen maailmaan, kunhan se vain jostain löydettäisiin...
Parhainta uutta vuotta sinnekin!
Atlantiksesta huolissaan Timbuktun klaani
Joskus ohjelmistoon tulee aikataulumuutoksia aivan viime tinkaan. Niinpä tässäkin - hakemisto-osuuteen on jäänyt ensin suunnitellut koordinaatit.
Oikeat ovat:
Atlantis 29.4. klo 19, uusinta
2.5. klo 17.
3.5. onkin vieraana sitten klo 18 Roger Moore.
Kiitos, noh niinpä näkkyy olevan siirtynyt parilla kuukaudella eteenpäin. Hyvä, että löytyi! Oikea koordinaatit 68 ja 69, ei oltu keretty huolestumiselta sinne asti kahlaamaan.
Ja mitä tule Mooreen niin "Pyhimys" Roger on ainut filmitähti, jonka tuotantoyhtiöltä Dee on tylleröisenä tilannut filmitähtikuvan nimmarilla.
Äidillä oli hieno kokoelma nimmarilla varustettuja Hollywood-tähtien kuvia tunnetuimpien, yli satakunta kaikkiaan: Cary Grant, Carry Cooper, John Wayne, James Dean, Vivian Leigh, Ava Gardner, Katharine Hepburn, Judy Garland, Fred Astaire, Ginger Rogers, Bing Crosby, Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Elizabeth Taylor, Marlon Brando, Charles Chaplin, Audrey Hepburn jne...jne…
Lieneekö siihen aikaan ilmestynyt, jokin filmilehti (Elokuva-aitta?), jossa julkaistiin tuotantoyhtiöiden osoitteita vai mitä kautta kuvia tilattiin? Ja mistähän Dee sai myöhemmillä vuosikymmenillä osoitteen tilata Rogerin kuvan? Deelle tuli kyllä jo aika nappulana joitakin vuosia Filmihullu, ehkä siellä oli neuvontaa?
Ja arvaa vaan: Dee pikkutyttönä meni lähettelemään äidin kuvakokoelman postikortteina kirjeenvaihtokavereille, että sellainen kaamea kadotus kohtasi perheemme kuva-aarteita.
Voisihan sitä vääntäytyä leiristä Rogeria moikkaamaan? Lieneekö halo vielä paikallaan, vai himmensikö toiminta Bondina hohteen? Deellä on suuri aukko elokuvasivistyksessä: ei ole nähnyt yhtään Bondia. Ainut tietous liittyy leffan musiikkiin eli Shirley Basseyn upeasti laulamaan Mr Coldfingeriin, auts.
Kiitos valistuksesta!
Ei jäänyt kirjeenvaihtokavereilla sormet kylmiksi!
Elokuvatähtien osoitteita jaettiin elokuvalehdissä kyllä, ja sitten kun niitä oli, nuortenlehdissä.
Filmihullussa ei taida sellaista palvelua olla keksitty...
Mitenköhän Hessen (k. 1962) tuotanto on tekijänoikeudettomaksi mennyttä?
Eipä siellä sitä olekaan.
Kolmannella sivulla:
#
[image] Siddhartha, by Herman Hesse
Siddhartha, by Herman Hesse
* elo 24, 2007
* traskila59's Collection
* 0 downloads this week
@ anonyymi: olihan siellä myös Sassoonin runoja - kumpikaan ei tosin allekirjoittaneen saitille laittamia - otin pois ettei tuota tuskaa... /traskila
Nyt kun linkki toimi - eka kommenttini perustui siihen, ettei se toiminut - se näyttää vievän nimimerkki Davidin Moshiin sijoittamaan Siddhartaan. Samassa yhteydessä on viittaus Project Gutenbergiin.
Project Gutenbergin sivuilta voit ladata Herman Hessen Siddhartan vapaasti, tosin maininnalla "Not copyrighted in the United States. If you live elsewhere check the laws of your country before downloading this ebook."
David lienee amerikkalainen ja niin on Nokian Mosh-saittikin. Kyse on amerikankielisestä käännöksestä, jota ei siis ole copyrightia jostain syystä Yhdysvalloissa - Gutenbergin projekti tätä tuskin olisi väärin laittanut.
Minä en tiedä tekisinkö laittoman teon jos sen Amerikasta lataisin ja lukisin. Siitä saa minua valaista täällä. Mutta ehkä anonymiteetistä voisi siinä yhteydessä luopua ja kertoa asia omalla nimellään.
Jussi näemmä kommentoi itsekin tuossa ylhäällä asiaa.
Sassoon löytyy myös Projekti Gutenbergistä.
Sama varoitusteksti kuin edellisessä.
Lähetä kommentti