keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Hippalot riittää, kiitos

Vielä yksi, ja hippalot riittää, kiitos
KIRJAMESSUT TORSTAINA
klo 11:00 Kullervo

Kippola Ilkka, Sedergren Jari
Dokumentin ytimessä
Dokumentin ytimessä - Suomalaisen dokumentti- ja lyhytelokuvan historia 1904-1944 kytkee ensimmäisen kerran dokumenttielokuvan monet merkitykset aate-, kulttuuri- ja poliittiseen historiaan sekä esittelee keskeiset lyhytkuvayhtiöt ja kuvaustoiminnan mm. puolustusvoimissa. Haastattelijana Mikko Rouhiainen. SKS.

Hippaloita on riittänyt, kiitos kaikille vaivautuneille. Sen jälkeen kun työpaikalla jutustelin vartin maassamme vierailevan kuubalaisohjaaja Fernando Perezin kanssa, tänään oli juoksujärjestyksessä vuorossa Suomen elokuvayhdistyksen seminaari, jonka tekstitystä ja sivusuhteita perusteellisesti käsittelevän ohjelman lisäkkeeksi minut ja kokenut kollegani Kippola oli kutsuttu.

Puhua pälpättäessäni kirjastamme kamu ehti laskea 56 päätä penkkiriveiltä, joten sehän oli yleisömenestys. Koska tilaisuudessa ei peritty pääsymaksua, ylitimme meille tavanomaisella tavalla määräaikamme vartilla. Vain elokuvaneuvos lähti kesken pois. Varmaan juna-aikataulut. (Joku voisi muuten referoida Karin arvostelun kirjastamme viikonlopun Aamupostista (Hyvinkään seutu), kun sitä ei täällä päin jaella. Tai vaikka skannata ja mailata, niin voisi lukea rivin välitkin.)

Yritän palailla tavalliseen kirjoitteluun tämän agitaatiosamban jälkeen jälkeen.

Vaikka lupaukset ovat tietysti viimeisiä, mitä tässä maailmassa kannattaa tehdä, jos ei ole pakko, ja miksi olisi.

Ei kommentteja: