tiistaina, elokuuta 17, 2010

Suomi on maailman paras maa.

Suomi on perinteisesti ollut maailman paras maa, ainakin keihäänheitossa. Tosin siinäkin se yks norski ja se älyttömän nuori saksalainen Zorro heittävät pidemmälle, mutta ei se väitettä huononna. Suomi on maailman paras maa.

Tiedot parin viimeisimmän hallituksen korruptio-alttiudesta eivät ilmeisesti ole kiirineet rapakon taakse. Mutta eipä siitä täälläkään. Expm-Vanhasen puolueen vaalirahasotku saa muhia rauhassa eduskuntavaalien alle, eikä kokoomuksen neljän (sic!) kansanedustajan korruptioepäilyt heilauta maan mainetta, kun ne eivät puolueen puheenjohtajankaan mielestä selvästikään ole edes tuksutekstiviestin veroisia.

Uusin poliittiskorruptiivinen omertan laki tuli oikein uuden pääministerin kauniisti puhuvasta suusta. Ensi vuoden vaaleista ei kuulemma saa tänä vuonna puhua, kun hänellä ja hallitustovereilla on niin paljon tekemistä. Se on vähän niin kuin niin että kirveellä olisi töitä. Saisiko pääministeriltä kuitenkin kattavan listan aiheista, joista ei saa puhua ensi kevään vaalien aiheena vielä tänä vuonna? Se voisi helpottaa karavaanille räksyttämistä. Nythän saa räksyttää ja läksyttää vain maahanmuuttajista.

Newsweek on siis rankannut mailman maat ihmisen asumisen kannalta parhaimmuusjärjestykseen. Suomi voitti, Sveitsi oli kakkonen ja Ruotsi kolmas. Seuraavina olivat Australia, Luxemburg, Norja, Kanada, Alankomaat, Japani ja Tanska. Islanti on niin pieni ja mitätön (pohjois)maa, ettei sitä edes rankattu! Mihin Suomi tarvitsee brändityöryhmää!

Urheilun voimasta kertoo se, että Etelä-Afrikan imago on jalkapallon MM-kisojen jälkeen erinomainen, mutta tässä rankingissa se noteerattiin sijalle 82. Siihen nähden vanha hylkiömaa Albania yllättää sijalla 56, juuri ennen Valko-Venäjää. Viro ei ole ihan pohjoismaisessa luokassa, mutta kuitenkin sijalla 32. Liettua on heti Unkarin perässä sijalla 34, Latvia 36. Ettäs nyt tiedätte miten päin se menee. 38. sija on Bulgarialla, 30. Chilellä, joten näihin mielikuviin Baltia voi nyt omassa kehityksessään yltää. Perää pitää sadan joukossa sijalla sata Burkina Faso. Mutta millä sijalla keikkuu Venäjä. Arvatkaa ennen kuin katsotte.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korruptiosta samaa mieltä.
Vaalirahoitus pitäisi laittaa siten julkiseksi, että se olisi kokonaisuudessaan ilmoitettuna ja oikeusministeriön julkaisemana näkyvissä jo kuukautta ennen ensimmäistä äänestyspäivää. Äänet niille ehdokkaille, jotka eivät tähän kykene, hylättäisiin.

Vaalikeskustelusta tuntuu aina puuttuvan täysin ne muutokset lainsäädännössä, jotka ovat ministeriöissä valmisteltavina tai joiden muuten tiedetään tulevan ajankohtaisiksi vaalikauden aikana. Niitä nimittäin on ja monet niistä ovat aika tärkeitä. (Esim. Lex Karpela oli tämmöinen.)
Vaalikeskustelusta ja -tenteistä puuttuvat myös kokonaan tulevien vaaliohjelmien tavoitteet.

Anonyymi kirjoitti...

Venäjän sijoitus on masentava todiste maailman tilasta.

PeeÄR-mies kirjoitti...

Asiaa Sedis! :)