tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Sodankylän elokuvajuhlat 2011

Tällä ilmeellä mentiin vuoden 2011 Sodankylän Midnight Sun Film Festival. Alla olevista blogientryistä löytyy parikymmentä kuvaa niistä tapahtumista, joissa kamera kulki mukana.

 
Posted by Picasa


Elokuvavisan menestyksen takana on aina nainen ja asiaan sopiva käärmekeitto. Me muut vain hieman auttelimme: tosin mennessäni kolmannella kerralla visan aikana elokuviin, porukka jäi kakkoseksi. Sen täytyy olla se kuuluisa sattuma. Kuvassa joukkueen sielu ja sihteeri Liina Tampereelta.

 
Posted by Picasa


Elokuvavisan kantaviin voimiin kuului myös Anssi Mänttäri, jonka ensi-iltaelokuvassa Tarkastaja sain tulikasteeni näytelmäelokuvan valovoimaisena sivuosahahmona.

 
Posted by Picasa


Saarijärvi ja sen kuulu elokuvakerho ovat taatusti läsnä Sodankylässä joka vuosi. Minä ja Michael Chapman saimme kutsun sikäläisen elokuvakerhon kunniajäseniksi. Seura on hämmentävän kovatasoinen, jäsenmaksu 0,20 e vuodessa. Nimikirjoituskokoelma lienee mahtava.

 
Posted by Picasa


Sodankylä-palkinnon sai Oulun elokuvaskenen kantava hahmo Sauli Pesonen, jonka meriittilista on pitkä ja upea. Onnittelut!

 
Posted by Picasa

3 kommenttia:

LiinaH kirjoitti...

Se oli neljäs kerta, jolloin jäimme hopealle. Eli voitto tuli ke-to-pe.

LiinaH kirjoitti...

Ja sanottakoon vielä, että tuo kuvan keitto on nimenomaan se torstain palkintojuoma.

Sedis kirjoitti...

No niinpä. Ihmettelinkin sitä palkintodevarien määrää kotona. Todellakin kaksi suhteellisen ylivoimaista ja yksi niukka voitto. Yhteistyö vastausten rustaamisessa oli esimerkillistä - ja jokaisella eri spesialiteetteja, jotka tekivät kauniita kukkasia.