maanantaina, kesäkuuta 06, 2011

InamediaPro ja Itävallan filmimuseo nettiin

Netti alkaa olla varteenotettava toimintakenttä myös elokuvainstituutioille. Ranskalainen mediatoimija avasi InaMedia-sivustonsa tänään: pientä päivitystä ja nykimistä on aivan näin alussa tiedossa, joten ei siitä sen enempää. Käykää kylässä!

Itävallan elokuvamuseo perustettiin 1964 (Peter Konlechner ja legendaarinen Peter Kubelka), mutta nettiin päästiin vastikään.

Elokuvia on kertynyt 25500, varhaisimmat Edisonilta 1893. Erityisaiheita itävaltalaisilla ovat olleet riippumattoman, avant-garde ja ei-teollisen elokuvan kokoelma; Itävallan avant-garde ja riippumattomat elokuvat vuodesta 1950 lähtien; transnationaali teoskokoelma keski- ja itäeurooppalaisilta emigranteilta, sekä Neuvosto-Venäjän/Neuvostoliiton kokoelma vuosien 1918-1945 välillä.

Kokoelmat ovat tavanomaisia eri maiden arkistoille: kyse on kaikenlaisesta elokuvantekemiseen liittyvistä aineistoista käsikirjoituksista mainoksiiin. Tietysti mukana on myös aikakauslehtiä, sanomalehtiartikkeleita ja leikkeitä. Elokuvantekijöiden cv:t, filmografiat, haastattelut, kuolinilmoitukset ja esimerkiksi kirjeenvaihto kuuluvat repertuaariin. Kokoelma on panostanut myös elokuvafestivaaleihin, näyttelyihin ja retrospektioihin sekä elokuvan ja elokuvan esittämisen teknologiaan ja oheismateriaaleihin (mm. manuaalit, katalogit ja esitteet).

Käykääpä tutustumassa nettisivustoon.

Ei kommentteja: