torstaina, marraskuuta 13, 2008

Ovela tapa oppia kieltäYhtäkkiä kaikki valkeni minulle.

Joskus ei voi kuin hämmästellä, kuinka hienoja tapoja ihmiset ovat keksineet edistääkseen kielen opiskelua.

Tämä obeliski tarjoaa mitä ilmeisimmin italian kielen peruskurssin kaikille turisteille.
Posted by Picasa


Korkeat pylväät ovat vaikuttavia, mutta ongelmaksi tulee, ettei niiden huipulle oikein näe. Kuka se siellä köllöttää? Trajanus vai Pyhä Pietari. Edellisen mukaan tätä pylvästä kuitenkin kutsutaan. Kielenopintoja voi harjoittaa tästäkin, mutta kuinka usein pylvään ympäri on käytävä saadakseen kaiken irti sanomasta.

Pylväs jatkuu alareunasta vielä yli kymmenen metriä ennen maakosketusta. Onneksi Pietarilla on kaide suojanaan yläkerrassa. Ehkä sellainen pitäisi rakentaa pilvenkin päälle.

Posted by Picasa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Runsaat kiitokset myös minulta näistä kuvista ja viesteistä. Kaamoksen keskelle palaavat muistot Roomasta, erityisesti eräs hieno alkusyksyn viikko, perhehotelli Corson varrella, josta heti eka iltana kotoutin viehättävän bistron nurkkakapakakseni, kävelyt pitkät runsaat ihanat, Trajanusta luettiin, Pietsun kupolissa kapuiltiin, suurenominen azuurinkirkas päivä Lido di Roman hiekoilla, jo syksyautioilla, vain pari saksalaista. Siis kiitos.
Veikko-setä

peteer kirjoitti...

Kiitos tosiaan Rooma-kuvasarjasta.
Näistä tuli hyvä mieli, täällä kaamoksen keskellä.

Voisiko tuo turvakaide olla työmaata varten? Jopa Italiassa saattaisi kuvitella olevan joitain työsuojelumääräyksiä. Remppaa siellä näytettäisiin tehtävän patsaan korkeudella, mitä lie metalliputkia. Olisiko pulunjätöksien puhdistuksesta kyse?

Turvakaiteesta tuli mieleen aivan toinen juttu: Silloin kun UKK-monumenttiä tehtiin, oli kuulemma puhetta turvakaiteen rakentamisesta vesialtaan ympärille, jottei kukaan hukkuisi. En tiedä onko kukaan koskaan sinne ehtinyt hukkumaan...

Sedis kirjoitti...

Kiitos kiitoksista. Kyllähän nuo kuvan värit lämmittävät omaakin syyskylmää.

Kekkosaltaassa ei kai ole hukkumaan menty, vaikka uijia sieltä kyllä lienee ongittu.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkos-altaasta käytiin turvallisuuskeskustelu aikoinaan ja jotkut epäilivät, että kaareva ja liukas pohja vaikeuttaa mahdollisesti altaaseen joutuneiden poistumismahdollisuutta. Siispä altaaseen pykättiin jonkinlaiset raput tai tikaraput känniääliöitä varten. Mahtaakohan viritys toimia 2 promillen vedossa?