keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

Huhuja valtion kuolemasta

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän mukaan Suomen valtio on lakannut 1.1. 1993.

Tämä on yllättävää, sillä moni olisi voinut vaikka vannoa, että kyseinen tapahtuma liittyisi Euroopan Unioniin. Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä kuitenkin ilmoittaa Valtion lakanneen jo kahta vuotta aiemmin. Suomi liittyi Euroopan Unionin jäseneksi 1.1. 1995.

Tosin varhaisempiakin ennusteita on annettu. Vladimir Iljits Uljanovin (alias Lenin) Valtioteoria ennusti valtion kuoleentumista. Hän nimittäin tiivistetysti lupasi kaikille valtionvastustajille, että sosialistisen maailmanjärjestelmän aikana, "yhdessä valtiollisen byrokratian kanssa käsi kädessä hautaan astelevat myös ihmisistä irralliset valtiokoneistot". Sosialismin historian valtiokoneistojen suhteen päinvastaisen trendin vuoksi painotus edellisessä täytyy olla sanaparin "sosialistinen maailmanjärjestelmä". Globaalisosialismia siis. [Onkos tuota sanaa kukaan keksinyt ennen minua?]

Leninin jalanjäljillä astelee kuin lumimiestä etsien Sosialismi.net, mutta senkään valtioteoreettisessa-oppitunnissa ei kuitenkaan luvata kaiken yhteiskunnallisen hallinnan ja suunnittelun poistamista siinä yhteiskuntamuodostumassa mikä jää, kun valtio lopulta kuoleennutetaan:

"'Valtion kuoleentuminen' - ja väestöstä irrallisen yhteiskunnallisen, poliittisen vallan poistuminen - ei tarkoita sitä, ettei uudessa yhteiskunnassa olisi lainkaan yhteiskunnallista hallintaa ja suunnittelua." Näin he sitten lupaavat, että sosialismista ja sen mukaisesta valtion kuoleentumisesta huolimatta "postiliikenne, terveydenhuolto, liikennesuunnittelu ja muut niiden kaltaiset toiminnot tietenkin säilyvät. Erillisen valtiovallan olemassaolo ei ole välttämätöntä niiden toiminnalle."

On ollut mielenkiintoista havaita, että suomalainen kapitalismi on todellakin toteuttamassa tämän ohjelman antiohjelmaa ja niin kuin olettaa sopii juuri antisosialistisella tavalla: leikkausten ja säästöjen kohteena sekä uusrahastuksen lempikohteita ovat juuri postiliikenne, terveydenhuolto, liikenne ja "muut sen kaltaiset toiminnot".

Saman logiikan mukaisesti tietenkin valtion pitäisi tässä vahvistua eikä kuoleentua. Niin varmasti käykin, kun Suomen Tasavalta lopullisesti kuoleentuu ja sulautuu dynaamisesti uuteen liittovaltio Euroopan Unioniin, jolla on kyllä hallitsijat, mutta ei perustuslakia, jolla on parlamentti, mutta ei demokratiaa. Demokratiasta pitävät nimittäin huolta ne valtiot, joita tässä prosessissa lahdataan. Euroopan Unioni on monien imperiumien tapaan virkavaltainen järjestelmä.

Mutta takaisin asiaan. Selvästikin yritys- ja yhteisötietojärjestelmä ei ole vain väärässä, vaan myös levittää ennenaikaista tietoa valtion kuolemasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On: http://www.google.fi/search?hl=fi&q=global+socialism&meta=

Jari Sedergren kirjoitti...

Mutta tsekkaas tätä!

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=globaalisosialismi&meta=lr%3Dlang_en%7Clang_sv%7Clang_fi

Sana on keksimäni, ellei muutoin todisteta.