lauantaina, toukokuuta 14, 2005

Samana päivänä syntyneet

Jokainen elokuvaohjelmistojen suunnittelija joutuu miettimään erilaisia juhlapäiviä. Niinpä olemme esittäneet Edvin Laineen 100-vuotissynttäreiden kunniaksi koko vuoden kestävän retrospektiivin hän elokuvistaan. Ensi viikolla vuorossa on Nokea ja kultaa vuodelta 1945. [Linkin takana on siitä tekemäni esittely.]

Näitä syntymäpäiviä voi tietysti bongata erilaisista ensyklopedioista, mutta nyt netti on tuonut helpotuksen. Esimerkiksi Famous Birthdays -sivusto antaa aika hyvän lähtökohdan. Ainakin free lance -journalisteille se on kultakaivos: osaa ajoittaa juttunsa oikein!

Tsekkasinpa sitten oman synttärini: samana päivänä kuin minä ovat syntyneet mm. nyrkkeilyn maailmanmestari Evander Holyfield, muusikko Divine, kirjailija John Le Carre, journalisti Jack Andersson, viimeksi Kinseytä esittänyt näyttelijä John Lithgow, muusikko Jeanne C. Riley, näyttelijä Chris Kattan (tunnettu Saturday Night Livesta), amerikkalainen pop-artisti Peter Max, sci-fi -kirjailija Robert Reed, ja näyttelijä Omar Gooding.

Tyttäreni synttäripäivän jakavat murhatun kansanjohtajan poika Martin Luther King III, jalkapalloilija Pele, muusikko ja näyttelijä "Weird Al" Yankovich, se tuntematon Marx-veljessarjan jäsen Gummo, Philadelphian entinen pormestari Frank Rizzo, kirjailija, ohjaaja ja tuottaja Michael Chrichton, tunnetuimpiin tv-hahmoihin maailmassa kuuluva Johnny Carson, baseball-pelaaja Al Leiter ja James Bondissakin esiintynyt näyttelijä Mashiela Lusha.

Kyllähän tästä hauskaksi meemiksi on.

2 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Juu, Lithgow esittää isäpappa Kinseytä.

Leena kirjoitti...

Lisää hupia saat googlismin 'when' haulla.

http://www.googlism.com/