lauantaina, kesäkuuta 04, 2005

Ljubljana

Ljubljana, here I come. Tavarat on pakattu ja päivä levätty. Yksi paita pitää vielä pestä. [Did it!] Internet-kahviloiden osoitteet kerätty, hotelliin ja Slovenian elokuva-arkistoon lähetetty sähköpostia aikataulujen muuttumisesta.

Matkustankin sitten Prahan kautta, joten ehdin varmaan tuopposen maistaa tsekkioluttakin lentokentällä, jossa vietän yli kaksi tuntia. Paluumatkalla odotusta on kolme tuntia, mutta koska lähtö on Ljubljanasta aamulla 6.45, voi olla että tuoppi jää silloin maistamatta. Mutta ensi lauantaina voin kertoa viimeistään kuulummiset.

Googlatkaa Ljubljana kuvat niin näette jotakin muutakin kuin ensi viikkoisen sateen.

Torstaina on kongressissa "vapaapäivä" ja käymme tekaisemassa ekskursion: "We will take you on a day trip to the South East part of Slovenia, called Dolenjska (Lower Carniola). The programme includes a visit of the Dolenjska Museum in the city of Novo Mesto, where you will be able to see their famous archaeological collection and the Kapitelj (Chapter Church) of Novo mesto. After a short drive through the valley of the river Krka, we will reach the Cistercian Monastery of Pleterje. After a short tour, we will drive to the Dolenjske Toplice Health Resort, where an outdoor picnic will be organised."

[Sunnuntaiaamu aukesi harmaana. Mutta ei näytä Ljubljanan sääkään olevan paljon kummempi. Torstaihin asti epävakaista, ei superkylmää, mutta ei lämmintäkään eli päivän huiput 15-20 astetta... Ensi perjantaina ja lauauntaina pitäisi sitten olla vähintään 25 eli juuri mukava...]

1 kommentti:

harjoittelija kirjoitti...

Hyvää matkaa siulle!