maanantaina, kesäkuuta 20, 2005

Palkkionmetsästäjä


Yöllisen elokuvakaraoken vetäjä saa festarijohtajan lupaaman palkinnon. Oikeaan käteen se, mikä sinne kuuluu ja vasempaan juliste, jossa on kaikkien ohjaajavieraiden, mm. Cannes-voittajien Jeanne-Pierre ja Luc Dardennen sekä Aki Kaurismäen nimmarit. Juhlallisen luovutuksen suorittivat festavaaliorganisaattori Johanna Saarinen ja ohjelmapäällikkö Timo Malmi.

Elokuvakaraoken vetäjyys oli harkinnassa varsin pitkään, vaikka vihjeitä sen toteuttajasta alkoi tulla jo menomatkalla. Festivaalijohtaja von Baghin ystävälliset sanat "Jos et suostu vetämään elokuvakaraokea, sinut karkotetaan paikkakunnalta" riittivät taivuttelemaan omaa aamuöistä kuntoaan etukäteen epäilleen tulevan laulunjohtajan.

Elokuvakaraoke, jossa sirkusteltan valkokankaalle heijastettiin rillumareielokuva Rovaniemen markkinoilla, jonka laulumusiikin yleisö elektronisen tekstityksen välittämin sanoin hoilasi, alkoi yöllä kello 3.15. Muutaman kymmenen entusiastin äänen kantautuessa läpi öisen Sodankylän keskustan elokuvaan valui väkeä niin, että loppupuolella laulajia oli reilun toistasataa. Kommentaareista saattaa ounastella, että kyseessä oli tradition alku. Eli ensi vuonna uusiksi.

Tunnelma teltassa oli huima, sillä mukana oli riittävän monta, jotka osasivat rillumareimelodiat, siis muutkin kuin Reppu ja reissumiehen sekä elokuvan nimikappaleen - sen rumarillumarillumarein.

Ei kommentteja: