maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Sanojen vankila

Pienen tauon jälkeen paluu kirjoittamiseen tuntui ihan mukavalta. Kirjaprojektin aikana on tekstejä tullut sirotelluksi sinne tänne ja tänään yllätyin, kun yhtäkkiä löysin kahdeksantoista sivua tekstiä, jota en muistanut kirjoittaneeni.

Tietysti kadonnut ja nyt löytynyt teksti palautui mieleen sitä lukiessani. Huolettomaksi se ei tietenkään tehnyt. Tiedän, että koneellani pitäisi olla muutamia tekstipätkiä, jotka kuuluisivat kirjaani. Mutta minkä nimisen fileen sisälle ne ovat kääriytyneet?

Tekstikorpus siis kasvaa tahattomasti. Kollega kävi vilauttamassa salaista tekstiään, jota on nyt kertynyt 30 liuskaa. Itselläni muhii takaraivossa saman mittainen lisäys jo muutenkin massiiviseen eepokseen, mutta sen tieltä voi raivata tilaa nykyisestä leipätekstistä. Toisin sanoen kirjoitan yhden luvun kokonaan uusiksi siinä toivossa, että sanominen tiivistyisi. Kollegan teksti joutuu sekin kyllä viikatteen viemäksi, sillä toistoja siihen epäilemättä sisältyy.

Luulenpa, että kustannustoimittajamme käy näillä sivuilla kuin vaivihkaa katsomassa, mitä hirvityksiä tänne kirjoitan. Hän on tunnustanut. Sanon, että ei kannata olla huolissaan.

Valokuvat eivät ole valmistuneet, joten voimme vielä piilottaa sanojen vankilaan salakuljetettavaan kakkuun viiloja. Joten älä kysy vielä mitään, teemme pitkää päivää.

6 kommenttia:

kauppakorkeakouluun! kirjoitti...

Tarvitset koneellesi jonkun hakuohjelman. Tai ehkä Windowsissa on jo joku palikka, joka osaa hakea tekstit doceista ja peedeeäffistä?

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin tälle samalle päivälle (26.1) päiväytynyttä kiihkeää keskustelua Elegian blogissa. Aihe pääkaupunki contra maaseutu. Tuli vain mieleen, miten SF sitä kuvaa? Toki itselläni on käsitys asiasta, mutta kiinnostaisi ammatti-ihmisen ja käsittääkseni myös maaseutua / kaupunkia vaellelleen inehmon näkemys.
refanut

Sedis kirjoitti...

Kovin iso kysymys, mutta aloita vaikka

tästä

-rh kirjoitti...

Sedis.
Pienen tauon jälkeen paluu kirjoittamiseen tuntui ihan mukavalta.

Jeps, niin taisi olla.

Sedis kirjoitti...

Aargh, tämä on juuri nyt vähän tiukkaa.

Kaikkien pitää vain muistaa rakastaa...

Anonyymi kirjoitti...

Yes, josei minulla olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen..
1Kol.13:1 -muunnelma.
-rh