tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Viikon villeimmät mietteet

Muistilistaa pitää tänään kehitellä kehiin, on sen verran menojalkaa pelissä näinä päivinä.

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint on alkamaisillaan ja kuten hyviin tapahtumiin ikään, tähänkin on järjestetty ohjelmaa. Jotta tulisi mielen mukaista, osa menoista organisoidaan ihan itse.

Kuten tämä Ilkka Kippolan kanssa yhdessä ohjattu, käsikirjoitettu, kuvasuunniteltu ja koostettu Kekkoslovakia 1, johon kannattaa lippu varmistaa etukäteen, kun sali Orionissa torstaina klo 17 on ihan yhtä pieni kuin aina ennenkin. 191 mahtuu sisään rellestämään, lopuilla on hauskaa Kekkoslovakian ojanpientareilla persuilemassa. Eilen valmiiksi saatettu kooste-elokuva kestää 78 minuuttia, alkukuva reilut 30 minuuttia, joten aikaa pitää varata hieman enemmän kuin katalogi antaa myöten.

Tilaisuudessa piti tarjottaman venäläistä kuohujuomaa, mutta Espoon kaupunginvaltuusto päätti toisin, kuivin suin. Parempi näin, sillä ensimmäiset poromerkittömät uhkaukset ovat jo tulleet: "Jos pojat perkele Kekkoselle alatte..." Pelko pois puseroista, sillä valittu ohjelma on korkealuokkaista balettia myöten eikä pääty maapallon rajojen kahlintaan, minkä k-linja hyvin muistaa.

Laitan tähän vielä rusetin sormeen ja sanon, että menen tänään puolenpäivän aikaan radioon haastateltavaksi. Pulkkinen sitten päättää, kannattaako sitä lähettää ulos.

DocPointin avajaiset ovat tänään, joten kilistelyä tovereiden kanssa ei voi välttää. Kaikki näyttää hyvältä, jos vain kansa pitää kutinsa.

Ei kommentteja: