maanantaina, joulukuuta 06, 2010

Vihreät viekkaudella ja vääryydellä

Päivän keskustelunaihe on tietysti mainostoimistoonsa konglomeroitu rekisteröity puolue Vihreät, joka astui symbolivarkauksien kentälle ylpeänä rosmon taka-ajatuksistaan ja oveluudestaan. Syntyvä kohu epäilemättä laskelmoitiin "yksi plus yksi" -tekniikalla ja riski siitä, että mahdollinen hyöty valuu muille, on otettu täysimääräisenä, itsekastroiva miekka tosin koholla. Se ei ole merkki eläinsuojelusta arvona.

Vaakunaleijona on kummallinen eläin: "Punaisessa kentässä kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa haarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua miekkaa ja polkee takajaloillaan sapelia, leijona kruunuineen ja varuksineen, aseiden kahvat ja käsivarsihaarniskan nivelet kultaa sekä aseiden terät ja käsivarsihaarniska hopeaa; kenttään siroteltu yhdeksän hopearuusua."

Nuo hopearuusut ovat heraldisia kukkasia, eivätkä kuvaa mitään. Siksi näitä luonnosta kumpuavia artefakteja ei vihreilläkään ole. Vihreät eivät taistele enää kukkasin. Ääniä voi hankkia myös viekkaudella ja vääryydellä, jota symbolivarkaudet ovat ydinvoimajärjellä ajatellen. Äänestäjiä harhautetaan, ainoana logiikkana se, että muutkin ovat niin tehneet. Mainostoimiston valtaama kokoomus vaihtaa ruiskukkansa työläisen imagoon ja vihreisiin, vihreät valtaavat kokoomuksen entisen symbolin ja persumiehen kaulakorun rikosta lähentelevällä härskiydellä ja kristilliset ristivät kätensä hokien yhteen sukupuoliseen suuntautumiseen kiinnittyneenä koti, uskonto ja isänmaa.

Totisesti minä sanon teille, että tässä on viisaalle kylliksi. Pelleily politiikassa on näinä kovina aikoina vastenmielistä. Häpeisitte edes. Ehdotan kansanliikettä hyvän asian puolesta: Politiikka ja mainostoimistot on erotettava toisistaan.

Jos nyt nykyaikana jotain pitää hämmästellä on se, että luontoelementtien eli kukkien sijaan vihreiden sotaan haarniskoitu leijona polkee, kuten esikuvansakin, islamin käyrää miekkaa, sapelia. 1500-luvulla vihaa pidettiin turkkilaisia musulmaaneja kohtaan, nyt en enää tiedä, mitä vihreät sillä tarkoittavat. Pelkään pahinta että populismia.

Vihreänä arvona polkemisele on vähintäänkin yhtä kummallinen kuin itse leijonakin, miekka kädessä. Tämä tälläinen on yhtä räsästelyä, enkä ihmettele yhtään, että jotkut säästäisivät jäsenmaksunsa tulevana vuonna. Vihreistä on myös teitä ulos, ei vain sisään, kuten ilmeisen matalaotsaisesti kuvitellaan.

Nythän on niin, että sitä, joka myy Suomen vaakunana yllä kuvatusta poikkeavaa vaakunaa, voidaan sakottaa. Suomen lipun tai Suomen vaakunan käyttämistä tavaramerkissä koskevaa lupaa haetaan sisäasiainministeriöltä. Yleensä lupaa ei saada. Tuskin olisi saatu tähänkään tai jos on, joku pitäisi erottaa. Oikeusministerin puolueen voisi kuvitella kunnioittavan lakia edes perusasioissa.

Vihreät laittoivat kirveen puun juurelle. Sääli heitä, jotka eivät tiedä, mitä he tekevät.

6 kommenttia:

-rh kirjoitti...

Minkäs mainostoimiston koukussa se muuten on tämä Viheriäs puolue?
Sama kuin kokkareilla? ei kai sentään.

On mulla toinenkin kysymys - täällä voi joku tietää:

Sellainen b-luokan scifi-action, jossa satelliitti on ammuttu maata kiertämään jättimäisen auringonvalopeilin kanssa. Pelin säteellä tuhotaan maata.
Siis mikä jenkkileffa?

Jari Sedergren kirjoitti...

Eiks se jossain Austin Powersissa ole ainakin. Siis aika tuore.

Jari Sedergren kirjoitti...

Red Mars elokuvassa (1986) peilit antavat valoa eli ovat positiivisessa käytössä. Bond-leffassa Kuolema saa odottaa (2002) oli kanssa tämmöiset peilit.

Tässä lisää (Atlantis plus hauskoja kuvia antiikista lähtien).

Gog-elokuvassa (1954) tällaisella säteellä tuhotaan kaupunkeja.

Mutta olikohan mikään näistä? Vuosikymmen jelppaisi mietiskelyssä.

-rh kirjoitti...

Siis, jeps, aika tuore: 10 - 15 v.
... efektit tätä päivää, ja meno niin kuin tosi ikenessä.
Oli muistaakseni jo trailerissa: Valtava tuhosäde tulee perästä ja sankari juoksee: se tuho näkyy takana (tässä ei siis ole tsunami eikä hiekkaseinä.)
En muista, viitattiinko täs´ vielä natsitieteeseen (vaikka sehän olisi ollut mahdollista).
Kaavamainen kokonaisuudessaan,
ja hyvä voittaa.

Nimetön kirjoitti...

Jari
Kiitän fiksusta ja jämerästä puheenvuorosta.
Veikko-setä

Jari Sedergren kirjoitti...

Tässä menee planeetta Alderan tehokkaasti:

http://www.youtube.com/watch?v=djZFHTa6TfA&feature=related