sunnuntaina, syyskuuta 05, 2004

Guardian valvoo puolestamme

Marjut kiinnitti huomiota The Guardianin blogikommenttiin: työväenpuolue ei Englannissa ottanut kokoukseensa yhtään bloggaria.

Guardian, joka on maailman lehdistä yksi aktiivisimmista bloggaus-asioiden seuraajista, on muodostanut selkeästi oman kantansa:

"The value of political blogging to the public and its contribution to national debate, are at best unproven, but "citizen journalists" are surely here to stay."

Kansalaisjournalismi syntyy vielä Suomeenkin. Voitte sanoa minun sanoneen.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa (jonka verkkomaksullisuuden vuoksi ei sitä voi linkein mainostaa) Matti Ripatti kirjoittaa, että (HS, 5.9., tv-sivut D 19) Kansanradiossa kuulee esittäjilleen tärkeitä asioita: "Sen kuulee jo raivonkin seassa kipunoivasta riemusta, joka äänessä soi, kun ihminen kerrankin pääsee sanomaan julkisesti jotain painavaa."

Bloggaamallakin pääsee niin halutessaan sanomaan painavia sanoja. Poliittisia blogeja ei saisi jättää pelkästään ammattipoliitikoille, jotka asian arvon ovat ensin havainneet. Ja kunnallisvaalit kun ovat tulossa, luulisi näistä ihmisiä kiinnostavista asioista blogattavan paikallistasollakin. Ainakin tärkeät asiat voisi nostaa pöydälle kissan viereen.

Ei kommentteja: