torstaina, syyskuuta 02, 2004

Massa Day Done

Väestönsuojassa Blogistania vartioiva poikamme Kysyn Vaan oli pannut hetkeksi säilytyspaikkansa ovelle lapun "TÄYTTÄ" ja ohjaili ihmismassoja kolkuttamaan tuotantokatkoksen ajaksi meidän seimen ovea mainitsemalla number one blogissaan ystävällismielisesti Sedis Blogin "massatuotannosta" jotain epämääräistä.

Mutta, kuinka kävi. Katso, enkelit olivat juuri silloin yrttiniityllä pelmahtelemassa, Sedis Blogin toimiston väki firman tarjoamilla virkistyspäivillä kelluvassa helvetissä, eikä massatuotannosta ollut kahteen päivään tietoakaan. Ei meemin meemiä. Työnteosta ei tietenkään ole kysymys: olen aina muistanut huomauttaa minut työn parissa nähneitä, ettei siitä pidä puhua julkisesti. Työ on leikkiä ja sitä tehdään laulellen: la-la-lal-lal-lal-lal-laa, kuten Disneyn hahmot asian niin sattuvasti ilmaisevat.

Pyydän täten anteeksi petettyjä uuslukijoitani, sillä todellakin tällainen lähes 35 tunnin tauko bloggaamisessa on nöyrtymisen ja itseruoskinnan paikka - tutkijamunkin kammiostani olleista veritahroista on kyllä valitettu, joten vain kohtuudella tästedes: olen jättänyt osani tekemättä sirkushupiosastolla ja samalla unohdin ruokkia Blogistanin leijonat. Sen sijaan olen raatanut jotakin leipäni eteen; siinä on sitten tullut silvottua aika kasa leikkeleitä. Mutta nyt palaamme taas työjärjestykseen, ja kuten blogiraamatuissakin tavataan ja sanotaan: iloiselle pamauttajalle avataan aina sanainen arkku. La-la-lal-lal-lal-lal-lal-laa.

Lähtökohdaksi on otettava, että terminä "massa" on huolestuttava. Massatuotannosta luovuttiin Afrikassakin jo 1960-luvulla. Silloin siirtomaaherrat joutuivat perustamaan helvettejä muualle, ja massoihin kyllästyneet ryhtyivät itse tuottamaan omia variaatioitaan seitsemästä piiristä. "Massa Sedis" -referentit kuulostavat jotenkin väkinäiseltä yritykseltä koputtaa safarihattuuni. Itse asiassa pidän sitä suoranaisena yrityksenä varastaa Colonial-ginidrinksuni taittuvaperäinen pilli! Vähemmästäkin on pantu Maxim-konekivääri laulamaan.

BLINK-BLINK-BLINK
Exklusiiviset kanta-asiakkaani - ja vain he - saavat nyt näkyviin erikoissuosituksemme iltadrinksuksi. Se on Turistin gourmet-harrastuksen vuoksi ja masennuksen voittamiseksi ranskankielinen ohje.
BLINK-BLINK-BLINK
Tietoisku:
Colonial: Gin, Liqueur de fraise des bois, Liqueur de banane, Jus d'orange.
Tietoisku päättyy.

Järkyttäviä, raskaita ja vaativia työtehtäviä kasataan harteilleni yhä lisääntyvässä määrin. Viron elokuva-arkisto, joka toimii Rahvusarhiivin alaisuudessa, on restauroinut ja digitoinut 1914 valmistuneen näytelmäelokuvan "Karhunmetsästys Pärnunmaalla". Siksipä Cinemahouse Tallinnassa kutsuu ensi viikolla. Bloggaan sitten Tallinnan tunnelmia tuoreeltaan ehkä jo keskiviikkona. Siit saate infot meie arhiivis säilitatavate filmide, fotode ja helisalvestiste kohta, lupaa Filmiarhiivin sivusto.

Imdb.com ei osaa muuten sanoa tästä Karujaht Pärnumaal -elokuvasta muuta kuin nimen. Täytynee kirjoittaa sinne sitten täydennystä.

Nyt lauleskelemaan. La-la-lal-lal-lal-lal-lal-laa. [Huuto taustalta: Lapiot heilumaan!]

Ei kommentteja: