maanantaina, syyskuuta 06, 2004

Tauko

Aikaisin aamulla töihin, illalla myöhään pois. Välissä ei taukoja. Huomenna Tallinnaan katsomaan Cinema Houseen Karujaht Pärnumaal -elokuvaa, jonka Viron elokuva-arkisto on restauroinut. Jo pelkästään lippujen varaaminen oli yhtä tuskaa: kurjempia nettisivuja saa etsimällä hakea kuin nämä lätäkön yli miljoonia kuljettavat yhtiöt saavat rahoillaan aikaiseksi.

Laitoin joitakin uusia elokuvaesittelyjä Sediksen elokuvablogiin, joten käykääpä katsomassa. Blogia ei voi vielä pamautella, mutta ehkä sekin Pinserin listoille joskus pääsee. Kiitos aina aurinkoiselle, joka on ohjannut muutaman lukijan uuteen blogiini ystävällismielisen kommenttinsa avulla. Isä aurinkoinen kiittää! Karatkoon pilvet kauas!

Vaikkei blogeja ehdi edes lukea, huolestuneena seuraan Schizo-Jannen katoamista Oulun mustaan aukkoon. Kuten kommenttiin laitoin: ensin katoaa mies, sitten tekstit ja kohta varmaan Pariisikin... Ja minne on kadonnut Moroskooppi. Oulun ylle on kohta laitettava jättiläiskokoinen stetoskooppi!

Jos toiset häviävät, toiset taas ilmestyvät kehiin. Top-listalla perääni ja kohta varmaan ohikin on ampautunut Rosa, jonka sivusto on varmaan kasvojenpesun jälkeen edustuskelpoisempaa kuin ennen.

Huomasin että Pala maailmaani oli kommentoinut taannoista Juoksuhaudantie-merkintääni: "Ikävintä asiassa oli, etten voinut lukea Sediksen ansiokasta merkintää aiheesta aikanaan, siis kesken työpäivän. Vasta äsken annoin itselleni luvan. Pelkäsin spoileria. Onneksi turhaan."

Toista kertaa en erehdy. BenRopen sain narutettua kertomalla häneltä jo useamman kerran kesken jääneen Titanicin jännittävän, ennalta-arvaamattoman loppuratkaisun. Ylpeänä voin esittää, että kyse oli päivän spoilerista, johon harva teekkarikaan yltäisi vaikka tupsun hukkaisi.

Toivottavasti hän ei sotkeudu pyöränsä Sedis-kettinkiin sen vuoksi. Kommentissaan hän vielä vannotti, ettei kukaan kerro Juoksuhaudantie-elokuvan loppuratkaisua.

Minultakaan se ei onnistu, sillä Minya ei suostunut jälkeenpäin kertomaan, vaikka sitä useasti kysyin elokuvan jälkeen ja nyt hän ei yöjuoksu-uupumukseltaan varmaan jaksaisikaan.

Älkää kertoko Benropelle, mutta todennäköisesti nainen löi takaisin! Eikös se olisi nykytrendin mukaista? Liekö harrastanut aikidoa?

Vaikka mistä minä sen voisin naisten tavoista tietää, kirjoittihan Soopakin näin blogimiitin viimeisimpänä kommentoijana:

"Sedis istui lähellä, joten hänen kanssaan juttelin. Ja jostain syystä naiset aina ilahtuivat, kun Janne esitteli Sediksen. Olisko jotain karismajuttuja. Mukava heppu."

Soopa on ensimmäinen mies, joka minua tuosta kiittää! Mutta tottahan se on. Jo Soopan DDR-paidasta saattoi päätellä, että luotettavia analyyseja saa häneltä pilkkahintaan. Voisin varmaan ostaa häneltä käytetyn pilkkakirveen. Ehkä hän voisi toimittaa jonkin sopivan, asiaan- ja muutenkin, vastauksen myös Katja W:lle, jota tämä jo Urho Kekkosen syntymäpäivänä 3.9. kaipasi, vieläpä mököttäen tähtilöiden välissä. Minulle, mutta ei maailmalle onneksi, muut miehet osoittautuivat jälleen kerran vielä petollisemmaksi. Miehet tulevat ja menevät, mutta Sedis jää! Se on se viimeinen mies maailmassa efekti. [Älkää kysykö mistä kohti pikkuaivoja tuo tuli... Ehkä kyse on intuitiosta... Induktiivisesta päättelystä... Ehkä minussa asuu pieni Sherlock...]

Ennen kuin alatte epäillä minua nokkelaksi tai peräti pikkunokkelaksi, vaikenen. Tauko.

2 kommenttia:

Jari Sedergren kirjoitti...

Teksti alkaa olla sitä luokkaa, että tulee ikävä Kysyn Vaanin editoria. Taidan karistaa jalat altani.

Anonyymi kirjoitti...

Spoilaamisen välttäminen tuntuu joillekin arvostelijoille olevan mahdotonta, sillä on niin helppo täyttää palstamillejä ja todistaa, ettei nukkunut näytöksen läpi.