tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Vorwärts!

Päivät, illat ja yöt etenevät hiljalleen erinäisiä töitä tehden. Kirjaa viimeistellään luku kerrallaan ja eilen illalla sain vihdoin autonomian ajan dokumentaarista elokuvaa koskevan luvun teknisesti valmiiksi. Siinä on kaikki mitä olet aina halunnut tietää autonomian ajan dokumentaarisista kuvista.

Rankasta päivästä huolimatta onnistuin ennen puolta yötä jopa oikolukemaan luvun 40 liuskaa ykkösrivivälillä. Silmäilin kuitenkin sen jälkeen parin tunnin ajan massiivista Saksan dokumenttielokuvahistoriaa, josko he olisivat keksineet jotakin, mikä minulta puuttuu. Aika tasoihin mennään, vaikka saksalaisten perinpohjainen osaaminen on kadehdittavaa.

Kuvien lopullinen valinta on vielä edessä. Valikoimaa on lisännyt se, että kirjan elokuvista on skannattu yli 350 kuvaa. Tämän luvun kuvat täytyy pikata näinä päivinä. Niin pääsemme eteenpäin. Vorwärts! Aina vain eteenpäin! (Topo Leistelä, 1941)

Ennen aamukuutta aloin katsoa irakilaisbrittiläistä dokumenttia, joka kertoo erään perheen Saddamin jälkeisestä elämästä. Life after the Fall on kiintoisa juttu - suosittelen yhdeksi DocPoint-elokuvaksi ensi tammikuussa. Katalogiteksti valmistui hetki sitten. Sunnuntaina tein vastaavan Iranin vallankumouksesta 1978-9 kertovasta filmistä For Freedom, joka vie ainutlaatuisella tavalla kameran keskelle mielenosoitusten myllerrystä. Kasailin vielä yötä myöten viiden arkiston elokuvaesitteen kredut valmiiksi.

Kustantaja lähetti myös oikovedoksen parikymmensivuisesta artikkelistani erääseen jättimäiseen kirjasarjaan. Muutakin kiireellistä oikoluettavaa on, onneksi ei aivan hirmuisia määriä. Ja pari katalogitekstiä, jotka muhivat päässä. Kun on kypsää, printataan nopeasti fileen.

Jo nyt voi sanoa, että näillä näkymillä ensi vuoden tuloksesta tulee erinomainen, vaikka työpaikalla edessä on raskas muutto Punavuoresta Sörnaisiin. Tämän voi sanoa täällä, vaikka se eilen kehityskeskustelussa jäi sanomatta.

8 kommenttia:

PeeÄR-mies kirjoitti...

Heipä sulle. Miten kommentoisit David Lynchin
Inland Empire leffaa - noin asiantuntijana, mulla on pikku juttu siitä sivullani.

Anonyymi kirjoitti...

Niin Sörkkaan, mihin päin siellä? Koko hoito?
- Sauli

Anonyymi kirjoitti...

Sedis
" ..oikolukemaan luvun 40 liuskaa ykkösrivivälillä."

Yksi luku? taitaa olla siellä melkoinen tiiliskivi tekeillä.

Tosta sais jo kaksi Terho Pursiaisen Sokeaa äitiä taitettua. Myös mm. Juha Seppälän sinänsä räävittömän hillitön Supermarket on kokonaisuutena lyhempi kuin 40 liuskaa.

Jari Sedergren kirjoitti...

Sörnaisten rantatie 25, muistaakseni.

Tiiliskivet ovat rautaa. Vai saveako se oli!

Jari Sedergren kirjoitti...

Inland Empire näyttää pyörivän kanavilla. En nyt ehdi kommentoida sattuneista syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme taala kotona aanestanyt ja meista sina olet paras ja hyvin henkilo ikinaa olemassa ja sina saanut aikaseksi enemman kuin on turpe.

Jari Sedergren kirjoitti...

Kiitän näistä vaatimattomista sanoista, jotka olisivat olleet varsin vaivalloisia, jos olisin itse ne kirjoittanut, mihin en kuitenkaan ikinä kykenisi vaikka panisin parastani.

Näissä syvän yhteistyön hengessä suuntaamme katseemme tulevaisuuteen, eteenpäin!

-rh kirjoitti...

Inland Empire ..

enpä tuosta mä ja paljo sanos - taidetta.
Aikatasot häviävät ja sekoittuvat, mutta ei mulla. vilkuilen kelloon.