sunnuntaina, elokuuta 30, 2009

Päivän kritiikki

Hesari on näemmä tänään noteerannut kirjamme Jussi Karjalaisen arviossa.

Poistun sen mukaisesti takavasemmalle pitkälle kävelylenkille.

8 kommenttia:

-rh kirjoitti...

Tapasin Jussi Karjalaisen Buoatissa, siinä maailman rumimman, just sen Tegelmanin Heikin piirtämän talon alakerrassa, joskus 1980-luvulla. Se oli myymässä itsekääntämäänsä ja suomeksi painettua Joakim Piristä.
Kulttuuriteko tuokin, sillä ruåtti oli pakoin aika stokismurteista.
Dokumentin ytimessä-kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. nyt kun käsittelytapa nousee ilmi tosta arviosta, mieleen tulee mahdollinen viitekäyttö.
Tätä taas en arvannut, "antaapa vain viimeistelemättömän vaikutelman", ainakaan täällä saadun vaikutelman, käsityötä tunteja säästämättä yms. perusteella.

Jari Sedergren kirjoitti...

Kovia sanoja. Mutta sitähän se kritiikki on.

-rh kirjoitti...

Öh niin, kohdistuikos se "kova" nyt sun loihtimaan tekstiosuuteen?
Anyway on se, se on tavallaan pahinta nämä rakenteelliset kritiikit. Tiedän. Kirjassa on pirun paljon tavaraa, siis hallittavaa.
Kavereiden kanssa joskus jouduttiin arvostelemaan toistemme kirjoja, ja mä sain sitten Olli Seppälältä luurissa kuulla ettei "hänellä ole ainakaan tarvetta lytätä ketään". Vähän oli pelko persiissä että tulee takaisin samalla mitalla kuin mitä olin Langassa käyttänyt siis niinku tossa kritiikissä.

Jari Sedergren kirjoitti...

Kirjastahan sen näkee, mitä siellä on, joten lukekaa pois ja päätelkää itse. Mitä minä kritiikeistä keskustelemaan.

Kirjoittelen vain näitä kirjoja, ja niitä sitten kritisoidaan kuten pitääkin - käytännössä molemmissa on oma työnsä ja tilanteensa. Ja siihen työhön liittyy sitten se, että tulee ruusuja ja risuja. Mutta ei niillä kannata silmiä puhkaista.

-rh kirjoitti...

Just,
kritiikkikin, ... se on merkkimäärä, joka siihen on loihdittava, ja aika tiukkaa pitää olla senkin riimin, ettei jää makaamaan ja odottamaan "julkaisupaikkaa".

btw.
Se Röyhkä muuten sanoi, että hän nuorna luuli, että jos kirjoittaa kirjoja, niitä pitää myös arvostella.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai Tegelman kuitenkaan ole piirtänyt maailman ruminta taloa. Toivo Korhonen sen sijaan on; Kuopion Anttilan rakennuksen. Sen alakerrassa sijaitsi aikoinaan juuri tuo kuulu Puatti-pub.

Antti

-rh kirjoitti...

Eikö Heikki sitä sitten ollut piirtämässä?!

Täytyy antaa heti basistilleni synninpäästö.

-rh kirjoitti...

Meni hieman sekaisin:
täsä
"Pankin vieressä on liiketalo Sektori (4-15-5) vuodelta 1988 (Tegelman-
Kauhanen). Mielipiteitä jakava Anttilan liiketalo (4-18-3) on arkkitehti
Toivo Korhosen piirtämä ja valmistui vuonna 1977 Saastamoisen kulmana
tunnetun liiketalon paikalle."


Juu.
Siis ennen tuota Sektoria oli KTY:n talopihalla kenkälaatikko, joka edusti saamaa arkkitehtonista tyyliä kuin Anttila. Sen rakenteet sulautettiin Sektoriin (jonka piirustuksissa oli siellä saunan yläpuolella lasikoristeiden keskellä ylimpänä torille päin viestimässä demariruusu).
Sorry, but ....