tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Kiiltelee

Kiiltelee aika söpösti. Ihmeellisiä nämä tietokoneet.

Se meni verkkoonkin ihan itsestään.

Vaikka edellinen kone sippasi alta, en katkaissut verkkoyhteyttä. Nyt en tehnyt muuta kuin tökkäsin ethernetin kiinni ja vot, kiinni on ja pysyy.

Kaikki valokuvat, ohjelmat ja entiset kirjoitukset ovat mennyttä.

Näin on ellen sitten jaksa selvittää itselleni a) kuinka tuo vanha kovalevy saadaan irti tuon rungon suojista (on nimittäin jumalaisen vaikeasti läntätty kiinni), b) mitä pitää tehdä, että xp-koneen kovalevyn sisukset saataisiin siirrettyä vistalliselle.

Arvaukseni menee jotenkin näin, että a) ensin kovalevy irti tuosta emolevynsä sulattaneesta monsterista, b) irrotettu kovalevy johonkin xp-koneeseen orjaksi, josta asemasta tieto valutetaan c) sopivaan siirrettävään kovalevyyn, jonka sisälmykset sitten aikanaan d) höyrytetään nykyiselle vista-koneelle.

Huutakaa hep, jos ei alkuunkaan toimi.

22-tuumainen laajakuvanäyttö on aika kiva. Siitä heijastaa valoa niin, että luultavasti kaamosmasennusta ei enää koskaan tule. Korvaamme sen tavallisella masennuksella, sillä kenelläkään ei näemmä ole ollut ikävä.

12 kommenttia:

Vt kirjoitti...

Mikä tauko tuollainen viisi päivää muka on. Moisen noteeraaminen luo vain paineita niille, jotka bloggaavat hyväksyttävään tahtiin eli n. viikon välein.

Sedis kirjoitti...

Kyse oli bloggaamisesta. Ei seesteisestä seksistä.

Sami kirjoitti...

Saatavilla on ulkoisia kovalevykoteloita, jonne vanha kovalevy isketään kiinni. Koteloita on sekä USB- että Firewire-liitännällä.

Sedis kirjoitti...

Kiitos. Tuo voikin olla yksi mahdollisuus. Tosin ajattelin viedä sen huoltoliikkeeseen, joka voisi siirron tehdä. Tuskin siitä aivan hirveästi voi veloittaa.

marjatta.ripsaluoma kirjoitti...

Hah, eivät päästä edes sisään, ellet omaa a) paksua lompakkoa, b) kaverillista hymyä toveri nörteille.

Minulla on onneksi täällä vuosia käyttämäni pikkupaja, jossa koneeni jopa tunnetaan, ynnä tapani tehdä kaikenmaailman mitä nyt koneella tehdään.

Sun äitis kirjoitti...

Oho, huomasin just, että olin unohtanut painaa lähetä, joten eilinen kommenttini istuu edelleen kiltisti kotona. Lähetän sen nyt. (Selitys oli siltä varalta, attä joku ihmettelisi, miksi puhun molemmista, vaikka täällä on piipahtanut useampia)

Kommenttilaatikoissa kuulee aina parhaat jutut! Te sitten ootte hupaisia molemmat!

Mutta asiaan: oliks kallis ja mistä ostit? Aion nyt tehdä hävettävän paljastuksen: saattaa olla, että joudun hankkimaan meille wintoosan. Gorban kone on niin sekaisin, etten kenties jaksa lähteä sitä alustamaan, vaan jätän pahuutensa haltuun pelkäksi varmuuskopiokovalevyksi. (Itse toki pysyn uskollisena Macilleni, vaikka neljäs takuhuoltokeikka uhkaavasti lähestyy. Nyt lakkas mikki&kuulokkeet toimimasta. Eikä vika ole mikissä&kuulokkeissa)

Hurma kirjoitti...

Miksi sinä Sun äitis enää muuta konetta ostat, jos Maciin olet jo tutustunut. Itse hankin sellaisen hiljattain, ja nyt jo kadun että olen elämääni tuhlannut muiden microsoftien kanssa pelleilemiseen.

Voi kun olisit sinäkin Sedis kertonut koneostoaikeistasi etukäteen. Olisit nyt ehkä Mac-ihmisten iloisessa joukossa.

jPekka kirjoitti...

Sedis,

kyllä Vista-koneen pitäisi lukea ihan sujuvasti XP:n käyttämää kovalevyä. Jos uuden koneen kotelossa on tilaa (ts. jos se on pöytäkone), vanha levy sinne sisään vain ja kiinni piuhaan, niin bitti kulkee.

Ja jos apua ja/tai tukea tarvitset, niin eiköhän tuota järjesty.

Sedis kirjoitti...

Neljä takuuhuoltoa Maciltä on mitä mainioin suositus. Palvelu pelaa.

Olin aikoinani aktiivinen Mac-käyttäjä. Paluu kivikaudelle oli kuitenkin opettavainen kokemus. Sain viestinnän laitoksella yli 15 v sitten työskennellessäni eteeni Osmo Wiion rakentamat hybridikoneet.

Niiden kokoonpanoja ja ylä- ja alamuistiasetuksia ja omatekemiä ja hankittuja ohjelmistoja selvitellessäni luin 1000-sivuisia opaskirjoja niin monta, että elämä on sujunut sen jälkeen aika mukavasti pc-maailmassakin. Kun muistaa perussäännön: ken kolviin tarttuu, se kolviin hukkuu.

Nyt elän siis rautakautta 1300 euron vempaimeni kanssa.

Tuplaprosessori AMD Athlon 64X 3800+ sis. hint. pariin kertaan, Radeonin X1850-näytönojain (512/764 MT), 300 GT:n kovalevy, keskusmuistia liian vähän vain 1 GT - se kannattaa tuplata, tavallinen tv-kortti, aika vaatimaton äänikortti ja parikymmentä muuta ominaisuutta, joita tässä selvittelen.

Tekstinkäsittelyä pitää hankkia lisää, sisältyvä works ei kelpaa. Open Office ei ole tainnut vielä siirtyä Vista-kauteen, joten Office-sarjan hankinta on edessä.

Mutta kyllä tällä varmaan voisi elokuviakin leikata.

Sedis kirjoitti...

JPekka. Myyjän mukaan kotelo on ahdas. Ei mahdu toista kovalevyä. Entiseen olisi mahtunut.

Eli tuo ulkoinen koteloituminen on pakko jostain järjestää. Kun saisi tuon vanhan vain irti elävänä. Mitä minä edellisessä sanoinkaan kolvista.

jPekka kirjoitti...

Noo, tiedostonsiirron mittaisen ajan konetta voi tietysti käyttää koppa aukikin ja vanha levy sellaisessa paikassa, johon piuhat vain yltävät. On tullut harrastettua tuotakin toisinaan.

Sedis kirjoitti...

Ihmettelen vain saako se sähköä nykyisessä tuolissaan?