lauantaina, heinäkuuta 10, 2004

Junan tuomana

Kaksi viikkoa kesälomaa takana. Säät olivat aivan upeat ja sain luetuksi useamman romaanin kuin arvasinkaan. Älkää kertoko kirjailijalle tai hänen vankemmille kavereilleen, mutta säiden yltyessä kesän kotimaiseen kärkitulokseen sain luetuksi jopa Kari Hotakaisen romaanin loppuun. En osta vieläkään omakotitaloa, kuten en ostanut Toyota Corollaakaan silloin, kun vielä jätin Hotakaisen kirjoja kesken. Edellinen Hotakais-tiiliskivi, jonka runnoin läpi, oli Buster Keaton. Voin varauksetta suositella sitä kenelle tahansa.

Kahden viikon mainosannoksen lisäksi kotona odotti Internet Explorer, joka on kaapattu ilmeisen taitavasti (about:blankin kautta se runnautuu aina Search for -hakemistosivulle) ja olenkin siirtynyt ilmeisen pysyvästi Mozillan käyttäjäksi. Laskuja oli rivi. Vain Elisa muistaa tänä vuonna ajoittaa ADSL-laskunsa niin, että kaikki lomailevat tilaajat joutuvat taatusti maksamaan viiden euron myöhästymismaksun lomakuukautena. Lasku oli printattu 22.6. mutta milloin lie postitettu. Luulenkin, että 0,60 euron printti+postitus on yhtiön parasta tuotosta.

Niin vain kävi, etten päässyt tänä vuonna pesäpallo-otteluun. Sotkamossa olisi ollut kotijoukkue vastaan Kitee, mutta tuli kiire lähteä ennen kuin velipoika saapui pitäjään, ja ottelu jäi katsomatta. Kehitämme suhdetta edelleen kerran vuodessa tekstiviesteillä.

Real life -velipojan kanssa riitelimme noin 50 kilometrin välein, hän kun opetti minulle, miten autolla vaihdetaan vaihdetta. Autoja ei näemmä saa ohittaa lain säätämissä puitteissa. Viittasin kyllä Mika Räikkösen suursaavutuksiin ja kerroin haluavani perille. Velipojan kannustavaa tyyliä ei ylitä kuin ajokortittoman vaimoni ilmiömäinen taito ohjata autoa takapenkiltä. Lapsi kitisi niin kuin lapsien kuuluukin. Hän täytti kiintiömatkustajan velvollisuudet kiitettävästi niin henkilöautossa kuin junassakin. Jätimme siis autoretken länsirannikkoa pitkin tekemättä ja tulimme junalla Helsinkiin. Säät tukivat kyllä matkasuunnitelmia, mutta itse en usko romaanin luvun onnistuvan jos on palkattu taksirengiksi kirkko- ja kartanokierrokselle.

Huomenna Karaokebar Jone'siin testaamaan kesä-ääni.

Ei kommentteja: