lauantaina, heinäkuuta 31, 2004

Vatikaani läimii feministejä

Vatikaanin julkaisema naisten ja miesten rooleja käsittelevä dokumentti kritisoi "maailmanlaajuista feminismia" siitä, että se yrittää hävittää miehen ja naisen väliset biologiset erot.

37-sivuinen dokumentti, englanninkieliseltä nimeltään "Letter to the Bishops of the Catholic Church on the Collaboration of Men and Women in the Church and in the World" sai Paavilta julkaisuluvan tänään.

Kirjeessä hallituksia kehotetaan rohkaisemaan naisia siihen, etteivät he keskittyisi uraansa "kodin velvollisuuksien" kustannuksella.

Samassa dokumentissa viitataan homoseksuaalisuuteen ja sanotaan, että Jumala hyväksyy vain miesten ja näisten väliset avioliitot.

Tässäpä linkki piispa Angelo Amaton, S.D.B., haastatteluun, jossa raportin tulkintoja esitellään hieman tarkemmin kuin uutisvälineet tällä hetkellä tekevät.

Muutamia Vatikaani-linkkejä:

Paavi ja
hänen viimeaikaiset lausuntonsa, joista käy ilmi, että Vatikaani taistelee mm. seksiturismia vastaan. Lehdistö ei tällaisiin kiinnitä huomiota. Feminismistä puhuminen kyllä uutiskynnyksen rikkoo.

Ei kommentteja: