maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

Ingmar Bergman on kuollut

Ingmar Bergman on kuollut. Arkiston teatteri on remontissa ensi viikon tiistaihin asti. Nyt lähiaikojen ohjelmistossa näkyisi olevan ainoastaan Seitsemäs sinetti (16. ja 19.8.). Kerron täälläkin jos jotain erikoista voidaan järjestää.

Kollegan kanssa naureskelimme tänään elokuvatarkastuksen erikoispiirteitä. Pieni talo preerialla - se lienee Teletappien ohella vaarattominta katseltavaa universumissa - on saanut ikärajakseen K18.

Elonet kertoo DVD-sarjasta:

Little House on the Prairie - Season 1 (2007)
Päätöspäivä: 5.6.2007
Ikäraja: (Kielletty alle 18-vuotiailta)
Kesto: 18:58:00

Universal Pictures on siis itse päättänyt ilmoitusmenettelyssä antaa elokuvalle K18-määreen. Syynä on varmaankin elokuvatarkastamon käyttämä veloitusperiaate: minuuttimaksu. Lähes 19 tunnin tarkastaminen maksaa. Ja maksulta välttyy, kun antaa ikärajan olla lain pohjaksi asettaman K18.

Tuskinpa tarkastamo pitää ohjelmaa niin epäilyttävänä, että haluaisi itse ryhtyä tarkastuspuuhiin. Siinähän ikäraja välttämättä katoaisi kokonaan.

Onpahan hauska katsella, miten boksi sijoitetaan kaupoissa. Varmaankin tiskin alle, kun on näin kovaa kamaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovaa kamaa näyttävät olevan myös Happy Days, Sabrina Teenage Witch, Seinfeld, Frasier ja MacGyver, ainakin K18-ikärajasta päätellen...

I.S. kirjoitti...

Moi Sedis


Vai on lomailut loppu, voi voi.

Ja vaikkei Bergmanin poismeno niin järjetön yllätys ollut, silti on haikeaa kuulla tuollainen uutinen.

Olet näköjään IS-lantiin lähdössä? Se on tietysti IStorinkin paikkoja, eli käypä katsomassa muutama juttu ja kuva blogistani.
http://istori.blogspot.com/search/label/Nordic%20Countries

(Eli tägi "Nordic Countries", jos ei tuo linkki satu skulaamaan.)

Ehdottomasti mene Blue Lagoonissa käymään, se oli upeeta. Ja Thingvellir oli hieno. Siellä oli myös hyvin kummitusmainen hotelli.

***

Pieni talo preerialla pitäisi kieltää yli kouluikäisiltä, koska sitä katsoessa vajoaa tylsyyden takia jonkinlaiseen koomaan, ja vanhuksille se voi olla jopa vaarallista! Niitähän tuli uusintoina joku vuosi sitten, ja mä meinasin nukahtaa pystyyn TV-hypnoosin vallassa kun sitä tuijotin.

Terv. IStori

Sedis kirjoitti...

Blue Lagooniin ei kuulemma kannata mennä hopeakorut yllä. Hopea ruskettuu.

Riikka kirjoitti...

Minulle tulee Bergmanista aina mieleen joulu.

Tai sitten rutto ja se kalvakka arjalaistyyppinen ritari mustavalkofilmissä. Huu...

Anonyymi kirjoitti...

En ole vielä ratkaissut, miten selitän 4 v. lapselleni, että hän voi kyllä ihan hyvin katsoa pieni talo preerialla, vaikka siinä on 18 K, neiti kun osaa ikärajat sieltä tsekata...