torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Jiäräpiä piällysmies

Savolaiset ovat vaihtamassa linjaa. Ennen he määrittelivät itsensä mieluusti "piällysmiehiksi".

Se on tietysti sukupuolistunut termi ja niin on käynyt, että nyt he ajattelevat olevansa enemmänkin niitä, joita kutsutaan nimellä "jiäräpiä".

Semmoinen voi olla hyvinnii mies tai naenen. Suattaapi olla tai suattaa olla, ettei ole.

Kuka jo päättyneen äänestyksen voittanee? Kainuun Sanomissa näyttää Marjukka Väisänen uattelevan että entisistä ja nykyisistä poliitikoista Ahtisaari, Lipponen, Lehtinen, Liikanen, Rehn ja Backman olisivat vahvoilla. Tuo Lipponen ei ole se sulttaani.

Taiteissa kirjoittaja tuo esiin von Wrightin veljekset, Esa Pakarisen, Spede Pasasen, Minna Canthin, Edvin Laineen, Elina Karjalaisen ja Juice Leskinen ja sanoo ohittavansa Pauno Pohjalaisen, Mikko Kuustosen, Arja Saijonmaan, Jorma Hynnisen ja Johanna Rusasen, ja liputtaa Kari Tapion (joka on muistaakseni Jalkanen) ja Sakari Kuosmasen puolesta. Minä en olisi Hynnistä jättännä alempaan kastiin. [Voi olla jääviyttäkin, sillä sehän on ollut Kajaanin seminaarissa yhtä aikaa isän kanssa, tosin muutaman luokan alempana.]

Urheilijoita savolaisista löytyy Hannes Kolehmainen, Aulis Rytkönen, Keijo Rosberg, Mika Kojonkoski ja Atik Ismael. Keihäänheittäjä Laakkanen Laakkalan Lujasta ei koskaan pärjännyt isoissa kisoissa, minkä listalta huomaa.

Näistä minä äänestäisin Atikia, vaikka hän jiäräpiäisesti ei saapunut tänä vuonna Sodankylään pillipiipariksi. Terveiset kuitenkin, jos tämä sattuu joskus silmiin.

Ajattelin pistäytyä Savossa puolentoista viikon päästä. Sukujuhlat Pielavedellä.

Ei kommentteja: