torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Kesä ja kondomit


Posted by Picasa


Kesällä emme voi välttää kondomeja.

Aamiaispöytäkeskustelussa esiin nousi sosialidemokraattien kondomikampanja "tunne demari sisälläsi". En ollut lainkaan yllättynyt siitä, että feminismihormonin alainen naisväki motkotti iskulauseen olevan yksipuolisesti miehinen. Että siis demari olisi aina mies.

Vastalauseet siitä, että kondomi on jollakin tapaa väistämättä miehinen, kaikuivat tavalliseen tapaan kuuroille korville. Sukupuolitettu mikä sukupuolitettu. Sanoin että sukupuolituttu väline se on ennen sitä. Toivottavasti.

Eteläisessä Afrikassa kondomeista tehdään varsin usein myös jalkapalloja. Opin tämän dvd:stä, jossa esille on pantu joukko sellaisia afrikkalaiseurooppalaisena yhteistyönä tehtyjä dokumenttielokuvia, joilla on ja pitää olla yhteiskunnallista merkitystä tässä ja nyt.

Elokuvien yhdistävä teema on HIV tai AIDS. Tekijätiimi lupaa elokuvien olevan "positiivisia, provokatiivisia, humoristisia ja rohkeita", ja niin ne ovatkin.

Seitsemän maan elokuvia esittelevä DVD on osa lukulistalleni Sodankylässä konkretisoitunutta Iikka Vehkalahden ja Dan Edkinsin teosta Steps by steps. Linkki vie dokumenttiprojektin nettisivustolle Sambiaan, jossa kirjakin ilmestyi toukokuussa.

Iikka muuten lykkäsi kirjan kainalooni toiveikkaana: "Kun sinulla on tuo blogikin." Tähän on tultu. Aihe on kyllä kova paketti journalismia blogilla tai ilman!

Palailen jahka saan yli 200-sivuista teosta selatuksi. Onneksi kuuden tunnin päästä on aikaa itsensä toteuttamiseen muutenkin kuin työn kautta.

Kuva on pihistetty jalkapallon kunniaksi kroatialaisesta blogista, jonka osoitteen onnistuin missaamaan...

9 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Jossain luin tuosta kampanjasta ja minua nauratti niin, onhan siinä huimanhauska oivallus.

Turha huolestua, että kampanjan jälkeen syntyisi mielikuva, että kaikki demarit ovat miehiä. Olemmehan toistuvasti saaneet havaita, että varmin tapa, jolla suht tavallisen näköinen kolmikymppinen nainen muuttuu julkisessa sanassa kaunottareksi, on demariksi ryhtyminen (vrt. Päivi Lipponen aikoinaan ja tämä Jutta Urpilainen nykyään).

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen niin kyllästynyt sun itsekeskeisiin juttuihisi ettei mitään rajaa. Mies vailla mitään oman egon rajoja on SEDIS. (Perään tietysti pitää sanoa etten lue enää, kun olen niin kyllääntynyt.)

Jari Sedergren kirjoitti...

Tullin punaisen reitin kautta sitten vaan.

Vapaan liikkuvuuden aluettahan tämä on.

Salli nyt kuitenkin itsellesi pieni kurkistus aina silloin tällöin.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Onks tämä yhtään 'sukupuolineutraalimpi' kampanjaslogan:

'Demari sisälläsi ei ole pelkkä kupla.'

Ei - ei se ole...ainakaan neutraalimpi...;/

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolittuneisuudesta käytiin meilläkin keskustelua ja kömpelöksi vaihtoehtosloginiksi nousi "Tunne demarit ympärilläsi".

Rauno Rasanen kirjoitti...

Tiukalle demarille kova kondomi.

Tää on kyllä liian hmm...miten sen nyt sanoisi...'gynekologinen'?

Rauno Rasanen kirjoitti...

Demari-kondomi suojaa sinua kaikelta.

Jari Sedergren kirjoitti...

#Minä suojelen sinua kaikelta onkin tietysti mafian tunnuslaulu.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Myös tuo 'Ultra-rintaliivin' kappale oli mielessäni kun iskulausetta väänsin ;)

*
Iskulause, joka kasvattaa jopa itsetuntoa.

Demari-kondomilla pääset pitkälle (hahhah!)

*
Tahallinen typo-versio:

Ota demari-kondomi vatsaan.