tiistaina, joulukuuta 07, 2004

Katsotaan, sanoi lääkäri

Jaha. Nyt on sitten maanantaikuutonenkin, mikä on luonnollista koska on sunnuntaivitonen. Jäljellä ovat sitten keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai, sillä sunnuntaina meillä on jo femmanin lisäksi Schizo-Jannen sunnantailista.

Kaikki kunnia blogien joukkoliikkeelle eli meemistörihmastolle, mutta sitäkin kehittyneempää toimintaa on Jaakobin testi. Jaakobin blogin tuotekehittelykonsultaation sylttytehdasraportti menee näin:

"Marleena viittasi 28.11. Sediksen ajatukseen 24 postauksesta vuorokauden aikana näin: 'Lukijoita ei ole kuin kourallinen enkä usko, että määrät nousevat tein mitä tahansa. Pitäisiköhän tehdä kuin Sedis, joka miettii postausten määrän - ei laadun lisäämistä?' Minä pohdin pari päivää sitten omia suosiolukujani ja niiden alhaisuutta. Tänään olen noudattanut Sediksen ajatusta niin, että olen kirjoittanut (tämä postaus mukaan lukien) 12 tekstiä, joka tunti yhden. Katsotaanpa tilannetta:
349 (+68) Jaakobin testamentti — ja kuvaaja.
Vaikken matematiikasta mitään tajuakaan, on käyrä käsittääkseni ns. nousemaan päin. Puhukoot tilastot puolestani."


Onnea Jaakobille, mutta oma käyräni on kyllä nyt ennätyslaskussa. Kun reilut pari viikkoa sitten sain satasen aktiivitilausta rikki, on jäljellä enää 91 ja loputkin menossa. Viimeisen viikon aikana pari lukijaa pulttasi niin, että häipyi kokonaistilaajamäärästäkin, ei vain siirtynyt passiivisten pamaus-tilaajien suureen joukkoon.

Mannerheimiä ei jumalauta saisi pilkata. Mutta on siihen toinenkin syy: mikä viheltäen tulee, se laulaen menee - viime aikojen uusista tilaajista vain harva palaa ensimmäisen viikon jälkeen Pamaukseen. Vaikka väkeä lappasi edellä linkatun Kasa-kirjoituksen jälkeen kuin Vikkilässä kissoja, tilaamaan ei kukaan yltynyt, vaan päinvastoin, kuten tuli jo mainittua.
Bloggeri on oikein nihkeä tänään, aivan kuten itsekin, niin kuin viime aikoina useamminkin. Katsotaas, miten nyt käy.

1 kommentti:

Sivustaseuraaja kirjoitti...

Lohdullista, Sedis!