torstaina, joulukuuta 22, 2005

Hou, hou, hou

EDIT 23.12.: Englannin kieltä sietävät löytävät linkkejä joulun historiaan Historian siipien havinoista.

Parikymmentä minuuttia ja edessä on kiireinen jouluaaton aatto. Julistan omalta puoleltani joulurauhan, suljen netin ja laitan klassista musiikkia päälle.

Joululauluihin sain aikoinaan lievähkön allergian isäni vuoksi: hän siirtyi jo joulukuun alussa yksipuolisella päätöksellä vähintäänkin yksipuoliseen joulumusiikkiin - onneksi klassiset jouluzipaleet kuuluivat sentään mukaan. Ne antoivat lohdutusta tingeltangelin välissä. Isäni ajatteli asiasta juuri toisin päin. Joulumusiikilla hän luopui mahdollisuudestakin kuunnella tangeltingelia. Ymmärsin asian, mutta ymmärsin myös ristiriidan.

Siitä lähtien olen huomannut, että liian paljon ns. traditionaalisia joululauluja toimii eräänlaisena terroristisena efektinä. Tosin Vesa-Matti Loiri saa vastaavan paniikkireaktion aikaan jo yhdellä joulunmakuisella kappaleellaan. Niin paljon kuin hänen laulustaan tässä maassa pidetään. Itse ajattelen häntä enemmän näyttelijänä, joissakin elokuvissa jopa erittäin hyvänä näyttelijänä.

Kaikille bloggareille oikein Hyvää Joulua ja riemuisaa Uutta Vuotta. Kaikille muillekin mukavia joulunpyhiä ja rauhaisaa vuodenvaihdetta. Ensi vuonna kaikki on paremmin.

Sedis Blog vaikenee.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä ja munaskuut aamiaispiiraassasi (Ilmestyskirjan tapaan) toivotamme Sinulle ja Sedisperheelle lupsakkaa joulua! Mitä uuteen vuoteen tulee, Sinä jo ehditkin luvata siitä vanhaa paremman, joten mitäpä tuohon enää lisäämään.

Haavetar kirjoitti...

Kiitos samoin! Toivota(a)n, toivotan. :)

Sivustaseuraaja kirjoitti...

Hyvää Joulua sinulle, Sedis! Runsaasti kinkkua ja lasten jouluiloa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuten myös, Hyvää Joulua!

Ja ruutia vuodelle 2006

- timo v.