lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Mies on voiman ruumiillistuma

Vuosi alkaa olla päätöksessä. Lupauksia kertyi päivän mittaan vain vähän. Ja nyt alkaa olla jo liian myöhäistä luvata enempiä.

Nautiskelemme venäläistä Novy Svet -shampanjaa. Netin ääreen houkutteli pullon kyljestä löytynyt latinankielinen fraasi: "Vir. Est. Vis." Tuosta pitkähköstä artikkelista linkin takaa ilmeni, että molemmat käännöksemme olivat oikein: "Oli. On. Tulee olemaan." lienee standarditulkinta ja "Mies on voiman ruumiillistuma." se toissijainen ja oikein erikoisesti keksittävä.

Mietimme samalla onko virkamies jotenkin velkaa tuolle latinankielen vir-sanalle (siis merkityksessä mies). Se liittyi tietysti osin myös siihen, että maanantaina astun sitten omaan eläkevirkaani. Vaikka kyllä ne työsopimukset nykyään kirjoitetaan kaikille virkamiehillekin "toistaiseksi". Ajat entiset ei koskaan enää palaa...

Novy Svet -shampanja (brut) on erinomaista. Kyllä sillä kelpaa vuosi 2006 aloittaa. Mutta hyvää on puolukkapiirakkakin, äidin Sotkamosta poimimia puolukoita ja omassa uunissa paistettu. Ja jos nälkä tulee salaattienkin jälkeen, on tarjolla isän läksiäislahjaksi antama poronpaisti. Ehtaa a-luokkaa lihansyöjille. Ei ole kyllä omalla autolla metsästetty. Enkä kyllä niin suosittele myöskään jäniksiä keräilemään metsäpoluilta sillä metodilla. Katkenneet kylkiluut ovat paistissa harmina. Siksi uuden vuoden pöydässä ei ole pupuja lainkaan, vaan ainoastaan ankkaterriiniä... Se on hyvää, syntistä ja sopiva lopettamaan muuten niin arkisen siistin vuoden.

Vuosi vaihtuu pienessä piirissä, hauskoja asioita jutellen. Yskä on kyllä päivän mittaan pahentunut. Parit särkylääkkeet - niihin turvaudun jo kolmannen kerran tänä vuonna, joten se on bloggaamisen arvoinen asia; sillä parhaimmillaan on mennyt 20 vuotta ilman ainuttakaan. Oi niitä aikoja, Ne tasoittivat turvattoman olon.

Mutta kaikille bloggareille oikein loisteliasta Uutta Vuotta.

Vir. Est. Vis. [Klik]

EDIT: Sellisti näyttää perustaneen uuden blogin. Tyypillistä kyllä se on kirjoitettu jossakin Vanuatulla, sillä jo puolen päivän aikaan aattona päiväys oli tammikuun ensimmäinen ensi vuonna. Mutta toisaalta ei minuakaan huvittaisi ketään naurattaa täällä räntäsateessa. Hyvää uutta vuotta vain muusikollemme.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koska olet elokuva-alan asiantuntija?! Olisin kiinnostunut arviostasi Dogville-elokuvasta? Katsoin sen TV2:lta perjantai-iltana ja se oli vaikuttava. Siis kiinnostaisi kuulla mielipiteesi "tohtorin";) tästä teatteriesityksestä. Olisiko se mahdollista joko tähän tai minun blogiini! Ja tietenkin oikein hyvää uutta vuotta Sedikselle ja perheelleen!:)

Anonyymi kirjoitti...

vegna ekki:)