torstaina, joulukuuta 15, 2005

Uusi toimitusjohtaja elokuvasäätiöön

Jahas. Kokous on päättynyt. Suomen elokuvasäätiöllä on ensi kesästä lähtien uusi toimitusjohtaja. Säätiö tukee ja kehittää kotimaista elokuvatuotantoa ja elokuvien levittämistä ja esittämistä sekä muuta elokuvakulttuuria. Elokuvasäätiö on itsenäinen säätiö, joka kuuluu opetusministeriön kulttuuripolitiikan toimialan ohjaukseen. Varansa säätiö saa pääasiassa opetusministeriön kautta veikkausvoittovaroista.

"Kansanedustaja Irina Krohn on valittu Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajaksi seuraavaksi viisivuotiskaudeksi, nykyisen toimitusjohtajan Jouni Mykkäsen jäädessä eläkkeelle 30.6.2006.Krohn on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1995 lähtien ja on Vihreän eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Useiden valiokuntajäsenyyksien lisäksi Krohn vaikuttaa myös Yleisradio Oy:n hallintoneuvostossa ja on toiminut aiemmin Suomen elokuvasäätiön tuotantotukilautakunnassa ", kertoo säätiön tiedote.

Elokuvasäätiön tiedottaja on haastatellut myös säätiön hallituksen puheenjohtajaa: ”Irina Krohnin näkemykset suomalaisen elokuva-alan kehittämiseksi, hänen koulutuksensa ja sosiaaliset kykynsä nostivat hänet muiden ansioituneiden hakijoiden edelle”, sanoo Suomen elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtaja Johannes Lassila.

Onnittelut uudelle toimitusjohtajalle ja myös Vihreille. Kyseessä taitaa olla ensimmäinen kulttuurialan korkean tason nimitys puolueelle.

3 kommenttia:

Eero Leppänen kirjoitti...

Hyvä, Irina!
Onhan Irinalla elokuvatietoutta kotonakin. Sieltä löytyy elokuvaohjaaja Ville Mäkelä. Ville ohjasi mainion Lain ulkopuolella-leffan joskus 80-luvulla.

Jari Sedergren kirjoitti...

Näinpä töissäkin muistelimme. Villekin tuli mieleen, kun ensin luettelimme kymmenen muuta Mäkelää. Eikä asiaa auttanut, että Taneli M. oli tuossa ihan solidissa leffassa pääosassa.

Eero Leppänen kirjoitti...

Kelepo velejessarjahan se on: ville, santtu ja taneli. Aleksi taas ei ole sukua.