torstaina, tammikuuta 11, 2007

Ydinilmaston muutos

Eteläistä ja läntistä rannikkoa Suomessa vaivannut ilmastonmuutos on taas ohi. Ulkona on pakkasta ja vähän luntakin. Kevään aikana sekin varmaan sulaa pois ja uuttakin tulee. Muualla Suomessa ilmastonmuutos on ollut vähäisempää, kun sentään pakkasiakin on jo muutamaan kertaan ollut.

Ilmastonmuutos on ollut myös EU:n huolena. Sehän teki päätöksen, joka itse asiassa tukee ydinvoimarakentamista. Kaksi päivää myös useat poliittiset puolueet olivat jumalaisesti huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Heti pakkasten tultua tämä keskustelu päättyi ja samoille puolueille tuli kiire julistaa kuudes ydinvoimala Suomeen välttämättömäksi. Siis ennen kuin viidettä on saatu rakennetuksi. Ydinvoimalahan on ilmastonmuutoksen paras vastustaja.

Ilmaston muutos olikin siis ydinilmaston muutos. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Sen sijaan jokin ei muutu. Olenko minä ainoa, joka nauraa räkättää ääneen tälle kokoomuksen puheelle Suomen ja EU:n suhteista Yhdysvaltoihin, joka juuri päätti lähettää 20 000 uutta sotilasta demokraattiseen Irakiin. Siinähän on 17000 lisäys entiseen. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se nyt suorastaan nauraa räkättämään saa, enemmänkin virnistämään ivallisesti kunnes purskahtaa hysteeriseen itkuun. Kunnes nauraa hohottaa kovaan ääneen. Kunnes taas virnistää ivallisesti.

Ja sitä rataa.

Jos ymmärrät, mitä tarkoitan?

Sedis kirjoitti...

Kyllähän minä, vt, mutta entäs ne muut? Be careful there outside.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei tuu talvi perkele niin tulkoon sitten ydintalvi perkele. Niin.

Sedis kirjoitti...

Aivan. Tuota en ollut ottanutkaan lukuun. Täytyy näpelöidä ilamstonmuutostietokoneohjelmaani siihen suuntaan...

Kirsi kirjoitti...

Historiantutkijat ovat hyviä selittämään mennytt, mutta tulevien selittämisessä olette tekin samalla viivalla kuin me muut kuolevaiset ;)
Tätä lukiessani kuuntelen toisella korvalla aamun peiliä, jossa puhutaan ilmastomuutoksesta, ydinvoimasta, tuulivoiman rakentamista ja päästökaupasta.

Sedis kirjoitti...

No, ei tässä sentään aikakoneeseen menty.

Kirsi kirjoitti...

No, tuo kommenttini kumpusi vain tilanteesta :)
Eilen olin itsekin ihan varma, että nyt loppuvat puheet ilmastonmuutoksesta, kun Hesaan satoi lumi.