keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Joulun odotusta kiirehtiessä

No niin. Otetaas ihan rauhallisesti.

Jouluaattoon on vielä matkaa. Mutta kinkkua ei ole vielä hankittu. Entäs laatikot, tehdäänkö itse vai valmiina. Milloin muuten aloitat joulusiivouksen? Ostetaanko lahjoja. Vain lapsille? Eikö nyt kuitenkin? Jotain pientä. Kirjoja. Se Eagles-levy. Vai oliko se Led Zeppeliniä. Ja Simsejä lapsille, että niillä olisi videopelattavaa. Tietysti pehmeitä paketteja, olen uhkaillut huopatöppösillä. Onko niitä muuten enää olemassa?

Itselleni ostin 500 GT:n Buffalon. Se on sitten kovalevy, ei juomallinen GT. Mahtuu videopätkiä ja valokuvia. Onkos paljon rästitöitä ennen joulunpyhiä?

Vieraat ovat sentään varmistuneet. Osa tulee sunnuntaina, osa maanantaina. Mutta pitääkö sitten hankkia yksi kinkku vai kaksi. Molemmat harmaasuolattuja vai saako toinen punertaa. Tuoreena, ei pakasteesta. Kai ne vieraat tietää, ettei meillä ole kalaa. Joulutupakoita, eihän silloin niitä saa mistään.

Entäs se kuusi? Milloin ne tulee markkinoille, sillä ei meillä ole kirvestäkään eikä vakuutusta varkauteen. Ai, että lapsi sanoi, ettei kuusta tarvita. Viime vuonna se sanoi toisin päin, ja nyt meillä on kaikki kuusenkoristeet hankittuina. Ehkä se tietää, ettei se mahdu minnekään. Kyllä se kuusi on kiva, vaikka se pitäisi aina kiertää. Pitäähän tuo keskellä lattiaa aina kököttävä kuivaustelinekin, se joka on rikki ja romahtaa, ja tuo pölynimuri. Aiotko jättää senkin jouluksi tuohon?

Suklaata muuten on tarpeeksi ja marmeladia - sitä älä osta Pandaa, se ei maistu hyvälle. Voi kun ehtis levähtää. Mitä sinä hösäät, tule tänne sohvalle. En nyt ehdi, kun pitää. Mitä pitää? Pitää saada tämä valmiiksi, että ehtii huomenna pitää kiirettä.

Joo, minullakin on aamulla elokuva katsottava, ennen kuin menen elokuviin ja iltapäivällä lautakuntaan trailerivalitusta käsittelemään. No, onpa tosi hässäkkää. Minulla soi puhelin koko ajan, eikä ehdi yhteen kysymykseen vastata kun toinen jo hyökkää päälle.

Humanisteilla on hommia. Menisivät lakkoon joskus. Joululakkoon.

Ei hemmetissä. Onko meillä pukki tänä jouluna? Sitä pukiksi ehdi sitten. Halataan mieluummin nyt.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiireetöntä joulua koko perheellenne täältä kotinurkista niin ja vieraille kans! Hauskasti kirjoitettu ;) Allekirjoitan ehkä sen "ei nyt ehdi, kun pitää..." Halaus täältä siskolta kuitenkin! -M-