tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Petterille Tieto-Finlandia

Peter von Bagh sai teoksellaan Sininen laulu tämän vuotisen Tieto-Finlandian. Raskaan sarjan teos sai raskaan sarjan palkinnon. Onnittelut Petterille, joka lausui viisaimmat sanat myös Linnan Itsenäisyyspäivän televisioinnissa.

Ylen uutisen mukaan hän on "kirjoittanut yli 20 teosta, ohjannut lukuisia radio- ja tv-ohjelmia sekä yhden pitkän elokuvan". Ilmeisesti vain näytelmäelokuvat (Kreivi) lasketaan, sillä toki pitkiä dokumenttielokuvia hän on tehnyt muutamia, kuten Viimeinen kesä 1944 ja viimeisin filmille tehty 1939, pari mainitakseni. Sen päälle tulee monta lyhyttä, jotka nekään eivät tipahda kategoriaan "radio- ja tv-ohjelmat".

Elokuvataiteella ei ole Rauni Mollbergin jälkeen akateemikkoa tällä hetkellä, joten eiköhän nimetä Petteri siihen saman tiensä. Tietysti Matti Kassilakin sen ansaitsisi.

4 kommenttia:

Veikko-setä kirjoitti...

Hienoa! Peter von sen ansaitsi jos kuka. Nenä lasissa seurasin jakso jaksolta Sinisen laulun joka uusintajakson tänä syksynä. Koko pimeä vuodenaika sai oman säväyksensä sen ansiosta. Todellinen Arkki! Eilen tuli postista teoksen kirjallinen versio. Luin sitä hävyttömän myöhään vuoteessa: kävi työstä, mutta mitä oivalluksen nautintoa ja elämysten virtaa.

Sedis kirjoitti...

Petteri kertoi männä viikolla, että Sininen laulu tulee parissa kuuden tunnin paketissa muistaakseni 3. ja 4. pv tammikuuta ensi vuonna. Eli sen saa talteen näpsäkästi silloin.

Anonyymi kirjoitti...

Fon Bagh ehdottomasti Akatemikoksi-liike vauhtiin! Jonkun pitaa alottaa. Kannatan myos Leninin patsaan pystytysta, mutta en sita etta Suomen paakaupungin nimeksi tulisi Leninki kuin on kuultu.

Sedis kirjoitti...

Umlautittomilla ei ole patsaan pystykseen oikeuksia!