Kun Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n hallitus 21.11.2006 valittiin, merkittiin hallitukseen vain kolme jäsentä. Puheenjohtajaksi tuli Pekka Lind, varapuheenjohtajaksi Jorma Kosunen ja ainaksi jäseneksi Timo Töykkä. Viimeisin oli houkuteltu mukaan sanomalla, ettei tarvitse paljon tehdä. Töykkä onkin saanut sittemmin muuta tekemistä yritysrypäänsä konkurssia setviessä.
Nyt sekä Kosunen että Töykkä ovat ilmoittaneet julkisuudessa, että KMS:n hallitus ei koskaan kokoontunut. Lind sanoo, että on kokoontunut. Tässä tapauksessa nimenomaan maalaisjärjellä ajatellen yhdistyksen olisi pitänyt pitää vuosikokous, mitä yleensä edeltää hallituksen kokous. Jonkunhan pitää asiat vuosikokoukseen tuoda ja kutsua koko kokous pidettäväksi. Nyt näyttää siltä, että Lind on pitänyt hallituksen kokoukset yksinään. Siihen tuskin hänkään pystyy.
Näillä näkymillä KMS on selvästi haamu eli se on peitejärjestö. Asioita ovat pyörittäneet muut kuin ne, jotka virallisesti on merkitty yhdistyksen vastuunalaisiksi. Noin isoja rahoja liikuttelevan järjestön tulisi olla laillinen. Nyt se näyttää olevan vähintäänkin sillä rajalla.
Nyt pitäisi saada tietää ketkä kaikki yhdistyksen nimissä ja käytännössä yhdistyksen rahanjakoelimenä toimivat. Tapani Yli-Saunamäki, joka junailee asioita, vaikka ei ole yhdistyksen johtotehtävissä, on sanonut jakaneensa rahat ja pitäneensä yhteyttä vaaliehdokkaihin ja heidän vaalijärjestöihinsä. Millä valtuutuksella? Yksinkö? Vai yhdistyksen hallituksen valtuutuksella, jonka enemmistö kiistää kokouksia olleen? Toinen liikemies Kakkonen on myös kerännyt yhdistykselle rahaa, se tiedetään. Ovatko Saunamäki ja Kakkonen edes KMS-yhdistyksen jäseniä?
Kaksi Keskustan puoluesihteerin miestä on mukana. Keskustan nykyinen kehittämispäällikkö Lasse Kontiola, joka puoluesihteeri Korhosen käskystä junaili yhdistyksen säännöt kuntoon, toi vieraat Keskustan puoluetoimistoon ja puoluesihteerin huoneeseen (luvatta?), jossa KMS perustettiin. Entä puoluesihteeri itse? Hän vieraili työhuoneessaan kokouksien välillä, mutta ei edes kysynyt, ketä tai miksi hänen omassa työhuoneessaan oleskelee. Kätteli kuitenkin näitä tuntemattomia, joita ei muista tuntevansa muutenkaan, enintään hämärästi joskus tavanneensa. Kyllä kaveri (Kontiola) saa pitää puuhakokouksiaan hänen työhuoneessaan lupaa kysymättä milloin tahansa. Varovaisesti esiin tulleen Kontiolan mukaan Korhosen olisi pitänyt kyllä olla kärryillä ketä paikalla oli. En tiedä, onko maailmassa monta, joka uskoisi, ettei Korhonen tiennyt. Puoluesihteerit tietävät kyllä ketä heidän huoneessaan oleskelee, varsinkin kun ovat itse käskeneet asialle.
Huonomuistisia näissä asioissa on Kepussa ja Kokoomuksessa enemmän kuin Suomen kansassa keskimäärin.
KNS:n varatilintarkastajaksi on perustamiskokouksessa valittu nykyinen Keskustan talouspäällikkö Aki Haaro. Yhdistyksissä toimineet tietävät, että varatilintarkastaja ei ole yhdistyksessä tavallisesti kovin tärkeä tai keskeinen hahmo. Tässä tapauksessa valittu oli kyllä ammattimies. Kepulainen ammattimies, joka on kyllä talousmieheksi harvinaisen huonomuistinen hänkin. Ei nimittäin muistanut HS:n kysyessä, onko KMS:n hallinnossa mukana vai ei.
Keskustan puoluekokouksesta tulee varsin hauska.
Demarithan iskevät 6.6. Hehän ovat toimineet varsin varovaisesti tähän asti.
8 kommenttia:
Kyllä siellä nyt demareiden puoluekokousedustajia mietityttää rankasti. Uskaltaako valita puolueen puheenjohtajaksi jotain nuorta ja kokematonta hepsankeikkaa? Tässähän saattaa olla pahimmillaan ennenaikaiset vaalit edessä. Tuomioja olisi kiistattoman pätevä, mutta kun telakkahitsareita ja paperikonemiehiä ahistaa niin saatanasti tollaset pasifistihippiälyköt.
Ahistaminen on tietysti aina vain hyväksi, jos se keskusteluttaa.
Pätevistä puheenjohtajista ei SDP:llä näytä olevan pulaa.
Tuskinpa kokoomus paljon lihoisi vaikka Tuomioja valittaisiin.
Kai demarit ja kokkarit jo ovat aloittaneet neuvottelut uudesta hallituksesta?
Kokoomukselle tullee pääministerin salkku.
Kamerakännykät valmiina, jos liikutte Säästöpankinrannassa päin!
Enpä usko. Eiköhän puoluekokous ole nyt ensimmäisenä listalla.
kyllä ovat lystikkäitä, nämä 2000-luvun kansanedustajat.
sosiaali- ja terveysministerin mielestä lomake oli aivan liian vaikea täytettäväksi, että siksi unohtui laittaa se 5000 euroa, mutta vasta tästä älysin että se sosiaalinen oikeudenmukaisuus, josta hänkin puhuu verkkosivuillaan, toteutuu elämässä vain, jos o s a a kätkeä tulonlähteensä.
siis harmaassa taloudessa.
Ja näämmä Metri-Maurikin palauttaa mööpelikauppiaalta saamiaan tukirahoja. Jos jäisi kiinni pankkiryöstöstä, voisikohan asian kuitata sillä, että palauttaisi ryöstösaaliin kohteliain elkein pankille?
Ja eikun meininki jatkuu: "Ei se minusta ollut oleellista. Vaikka nyt tiedän, keitä siellä on, niin en tunne niitä. Kyllä se oli sillä tavalla minulle yhdistys eikä yritys." – Matti Ahde Ilta-Sanomissa Kehittyvien Maakuntien Suomelta saamastaan 10 000 e:n vaalituesta.
Olen pannut merkille (nimimerkki "merkille pannut") että eliitti usein - oli kyseessä mikä tahansa eliitti - halveksii kannattajiansa.
Joskus siihen on kyllä aihettakin.
Lähetä kommentti