sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Markkinat vetävät

Markkinoille on torvet töristen saapunut Herttoniemen historia, joka julkistetaan tänään sunnuntaina Herttoniemi-päivänä. Klikatkaa linkkiä, niin tiedätte missä.

Vaimo esittelee kirjansa Herttoniemi. Kylä, kartano ja kaupunginosa puolen päivän jälkeen. On vajaan parin sadan sivun pakettiin liitetty parin sivun juttu minultakin otsikolla Herttoniemi elokuvissa ja niinpä tämä on julkaisupäivä pieneltä osin myös minulle.

Työpaikallakin tapahtuu. KAVAn uusin tuote, tutkija Ilkka Kippolan ja arkistonhoitaja Tommi Partasen toimittama dvd Valkokankaan Mannerheim, näyttää olevan markkinoilla. Veikkaan siitä myyntimenestystä, joten nopeimpien kannattaa pitää kiirettä.

Aihepiirin hevijuusereille kannattaa muistuttaa, että seuraava kulttuuriartefakti on sekin tuloillaan. Suunnitelman mukaan kohta lokakuun puolen välin jälkeen ilmestyy jatkosodan uutiskatsausten ja sodan aikaisten lyhytelokuvien kokoelma Hyökkäävät kamerat nelois-dvd:nä. Toinen vastaava paketti, sodan loppuvuosien katsaukset ja runsaasti lyhäriekstroja, on tulossa varmaankin vuoden päästä. Hommat eivät siis lopu, sillä tässä minullakin on vähän sormia pelissä.

Ennen sitä, tämän kuun lopulla, painosta pitäisi saada ulos Kimmo Laineen ja Juha Seitajärven toimittama teos Hannu Lemisestä. Kirjan nimi on Valkoiset ruusut - huomaan että en tiedä mahdollista alaotsikkoa. Siihen sain kirjoittaa toivottavasti riittävän jykevän artikkelin poliittisesta Hannu Lemisestä.

Kirja on monipuolinen pläjäys aiemmin vähänkäsitellystä elokuvaohjaajasta, mikä käy ilmi alla olevasta seminaariesittelystäkin. Elokuvan ystävät, pistäkääpä kalentereihinne tämä Orionissa (Eerikinkatu 15, Helsinki) pidettävä tilaisuus:

VALKOISET RUUSUT -SEMINAARI 26.9.2008 klo 14-16.30

Kirjan esittelevät päätoimittajat Kimmo Laine ja Juha Seitajärvi sekä Kaarle Stewen (Hannu Leminen yleensä ja televisioura), Antti Alanen (Neljä kirjettä tuntemattomalta naiselta), Minna Santakari (Lemisen lavastukset), Outi Nieminen (Helena Karan tähtikuva), Heini Hakosalo (Leminen sairauksien kuvaajana).

Kirjan kirjoittajia on aika monta muutakin, joten älkää ihmetelkö, jos katsomosta kuuluu spontaaneja aplodeja.

Niin ja mainittakoon toinenkin, jo ensi viikon perjantaina käyntiin pyrähtävä tapahtumasarja. Eero Tammi suunnitteli ja hän yhdessä Risto Jarva -seuran kanssa organisoi sarjan 1980-luvusta. Tuttuun tapaan KAVA tarjoaa puitteet ja hoitaa elokuvat paikalle.

Elokuvien lisäksi paikalla on paljon elokuvia tehneitä vieraita Kaurismäistä ja Frankeista lähtien. Ja monille tuttuja ja toisille tuntemattomia elokuvia viihtyisässä Orionissa.

Paketti on tiivis ja veikkaisin aikamoista festaritunnelmaa ensi perjantaista lähtien... Näkemisiin näissä joukkotapahtumissa yleisön parissa!

3 kommenttia:

Plätsh kirjoitti...

"Kirja on monipuolinen pläjäys aiemmin vähänkäsitellystä elokuvaohjaajasta,"

Varo vaan että et joudu Kemppisen paskalistalle...

http://kemppinen.blogspot.com/
2008/02/tuomiojan-pljys.html

Painoindex kirjoitti...

Yksittäisten sanojen vihaaminen on aina niiden rakastamista samalla.

Eli uskallan vielä pläjäytellä mainitsemastasi vaarasta huolimatta.

Anna Amnell kirjoitti...

Herttoniemi-kirja kiinnostaa.
http://blogisisko.blogspot.com/2008/09/kerran-kaukana-herttoniemess.html