sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Paketti koossa

EDIT: Työministeriö hajotetaan into pieces. Ensi vuoden alusta maassa aloittaa uusi, superministeriöksi ylennetty kauppa- ja teollisuusministeriö. Siinne siirtyvät työvoima-asiat työministeriöstä, aluepolitiikka sisäministeriöstä ja tekijänoikeuskysymykset opetusministeriöstä. EDIT ENDS.

Muutenkin paketti alkaa olla koossa. Hallitusta muodostava Matti Vanhanen sanoo, että veroja kevennetään vuoteen 2011 mennessä 1,8 miljardia euroa. Menoja lisätään 200 miljoonaa vähemmän kuin mitä Kepu vaalikampanjassa lupasi eli 1,3 miljardia euroa. Näyttäisi, että valtion vihaajapuolue Kokoomus on niskan päällä.

Hallitusneuvotteluissa on päästy sopuun myös 250 miljoonan euron huononnuksista. Tai kuten Vanhanen sen sanoo: "Sen päälle tehdään jonkin verran olemassa olevista menoista sisäisiä siirtoja ja uudelleen kohdennuksia 250 miljoonan euron edestä." Kun jakajina ovat Keskusta ja Kokoomus, niin keneltä nämä 250 miljoonaa ovat poissa, ja kuka ne saa?

Ansaintalogiikka puree myös siinä, että valtion talous tulee olemaan ylijäämäinen. Toisin sanoen me palkansaajat maksamme ylimääräistä. Rahaa sijoitetaan valtionvelan maksuun.

Lehdet kirjoittavat Töölön "nuorista" sosialisteista, oikeistodemareista, jotka kannattavat Natoon menoa. Tärkeämpää olisi ehkä sittenkin kirjoittaa tästä: eilisten neuvottelujen jälkeen "Nato-kirjaus" on paljon selkeämpi kuin aiemmin, Ilkka Kanerva kehaisi.

Hyvääkin kuuluu. Pikkulintujen viserrys kertoi toissailtana, että paljon esillä olleet opintososiaaliset asiat, myös tutkijoiden eläke- yms. ongelmat ovat saaneet jonkinmoisen ratkaisun.

3 kommenttia:

Medievisti kirjoitti...

Mitäs nuo visertelyt oikein ovat? Itse en ole onnistunut vielä lukemaan mistään tietoa siitä, että tutkijoiden ongelmiin olisi kiinnitetty huomiota.

En oikein pidä tuon bisnesyliopiston perustamista sellaisena uutisena.

Sedis kirjoitti...

En minäkään lukemaan. Ns. luotettava lähde luki sen omasta tekstiviestistään.

medievisti kirjoitti...

Luulen, että vihreät myivät kuitenkin itsensä liian halvalla. Lupaus saada äänestää ydinvoimaa vastaan... ja toive perusturvauudistuksesta korvaukseksi.

Sitäköhän tämä visertely tarkoitti??

Vihreiden perusturvauudistus tietenkin parantaisi tutkijoiden tilannetta, mutta ei tuo mukanaan esimerkiksi oikeutta työttömyyden aikaiseen peruspäivärahaan.

t. medievisti