keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Vihreät kipukohdat

Hallitusta pannaan kasaan tänään tosissaan. Kepu ja Kokoomus ovat kyykyttäneet viime päivät hallitushimoisia Vihreitä sen minkä ehtivät.

Tiedotusvälineet peesaavaat tätä. "Vihreiden suhtautuminen vesilakiin laajeni päivän mittaan muiden puolueiden mielissä koskemaan myös kaikkia muita tulevan hallituksen hankkeita", kirjoittaa Yle. Mitä se sitten tarkoittaa, jäi kertomatta. Tiedotusvälineiden ongelmanahan on se, että ne eivät saa tiedottaa. Ja vaikka saisivat, eivät osaa.

Vihreiden alennustilaa korostetaan kuvilla Eduskunnan ryhmäkokouksista: kokoustiloista lappaa ulos pari-kolmekymppistä tytönhuitukkaa. Näille sitten pitäisi valta antaa, kabineteissa kiroillaan.

Onnea vain Mustelma-hallitukselle, jos semmoinen syntyy, ja syntyyhän se. Mustelma-nimi tulee hallituksen väreistä: sininen (kok), vihreä (vihr) ja keltainen (rkp). Kepu on tietysti tässä tilanteessa vastuullisuudessaan väritön. Musta kipukohta tulee varmaankin kokonaisuudesta!

Oleellista on saada Vihreät etukäteen perumaan kaikki vihreät ajatuksensa. Niille kehittyi pääministerikandidaatin mielessä nimikin: vihreät ajatukset ovat Matti Vanhaselle kipukohtia. No, Merikukka on nyt palannut Kanarialta, joten eivätköhän kipukohdatkin vielä tänään lievene ja vihreät ajatukset palaa mieleen.

Mielenkiintoista uutisointia on kerrottu myös neuvottelujen ja valtion menonlisäysten välisestä suhteesta. Kepu ilmoitti vaaliohjelmassaan tämän suuruudeksi 1,5 miljardia euroa. Kaikki jotka esittävät tästä poikkeavia lukuja hallitusneuvotteluissa saavat tiedotusvälineille juttuja syöttävien "keskustaedustajien" suusta moitteita. "Liikaa", "liian vähän" oikein hämmästellään Kepun Paavo Väyrystä vaille sankoissa riveissä. Vain Kepun luku on sopiva hallitukseen, olipa ohjelma mikä tahansa. Mielenkiintoista, jos tätä nimitetään politiikaksi.

Salkuista ei kukaan puhu paitsi kaikki. Perun puheeni: Paavo Väyrynen on sittenkin oikea mies hallitukseen. Ulkoministeriksi nimittäin kaavaillaan erinäisten huhujen puitteissa Esko Ahoa.

Mutta tämä hallitus on perustamisen arvoinen, jos Sauli Niinistöstä tehdään Eduskunnan puhemies, kun nykyinen Timo Kalli lingotaan tieltä pois hallitukseen.

Kerrankin voi kiikkustuolin ostaa jo työn alkaessa eikä vasta sen päättyessä. Uskoo ken tahtoo.

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Ha-ha,
Hieno liikanimi toi Mustelma