keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Ja Radio Jarivan vastaa

Meiltä on kysytty edellisen viestin kommenttiosastossa blogikirjoittamisen kokemuksista: "[...]tuleeko sulle välillä sellaista tyylinmuutosta tai rintamväsymystä? Mä ainakin huomasin omassani, että mun tyyli ja aiheet vaihtuvat tosi usein."

Ja me, ts. Sedis Blog Inc:n sisältötuotanto-osaston yliesierikoisvaravaurioraivausvuorovarausratkaisu-
päällikkö ja A-luokan tuotantolinjan eli konsernin emäyhtiön toim. joht. Sedis Zedis, vastaa ensiluokkaisen tiedotusosastomme huomaamattoman avun turvin kiireessä pari sanaa:

"Sedis Blog Inc:ssä on aina leikitty sanamuunnoksilla eli lyylikysymyksillä. Blogi ja sen teksti ovat elävää ainesta, elämän orgaanisia rakennuspuita. Sedis Blogi on moniulotteinen eli se ei keskity mihinkään yksittäiseen teemaan, vaan surutta liekuttelee kulloistakin lastaan niissä kehdoissa, joita tarjolla on", toimitusjohtaja Sedis Zedis sanoo saarnatuolistaan. "Käki onkin kukkunut kaikkina vuorokaudenaikana hyvin, kausivaihtelutkin huomioon ottaen."

"Kvartaaliakaan ei ole väliin jätetty", Sedis Zedis jatkaa. Tyytyväinen toimitusjohtaja toteaa, että se on näkynyt lompakossakin, joka on kehittynyt niin, ettei sen sovittaminen takataskuun ole läheskään yhtä vaikeaa kuin ennen.

Toimitusjohtaja painottaa, että kaikki on sujunut kuin sijoittaminen tanssikouluun. Tärkeintä on se, että pääoma on turvassa.

"Tärkein pääoma on oma pää", Sedis Zedis naurahtaa, mutta nostaa heti varoittavan sormen ohimoltaan kohti toimittajaa. "Tässä yhteydessä ei sitten sanaakaan Karl Marxin Pääomasta. Se on ihan liiaksi sosialidemokraattista intellektuaalilistakamaa."

"Rajana on mielikuvitus, mielikuvitus, mielikuvitus", toimitusjohtaja korostaa. "Tässä mielessä, Rakas Lukijamme, Sedis Blog Inc. on kasvuyritys, johon kannattaa satsata uudenkin Blogilistan aikana", toimitusjohtaja viittaa uusiin, ehkä yllättävänäkin pidettäviin sopimuskumppaneihinsa.

Yhteistyökumppanit voivat kuitenkin aiheuttaa laatuongelmia. "Erityisesti on syytä korostaa, että Kiinaan ja Pakistaniin siirtyneen Blogilistan ongelmat eivät ole Sedis Blogin ongelmia, vaan sisältötuotantotehtailu on jatkunut entisellään eikä henkilöstövähennyksiin ole ollut aihetta. Päinvastoin, olemme iltaisin ja öisin suunnitelleet lisäävämme sisällöntuotantoyhtiömme henkilöstöä", Sedis Zedis paljastaa.

"Olemme tässä mielessä ajatelleet mm. automaattikirjoittavia siamilaisia kaksosia, jotka voitaisiin sopivassa tilanteessa leikata tai vaihtoehtoisesti sanoa irti. Näin suorastaan hypnoottinen kasvupotentiaali olisi piilotettu ikään kuin yhtiön sisälle etukäteen", Sedis Blog Inc:n toimitusjohtaja Sedis Zedis kertoo strategisista linjauksistaan varsin avomielisesti, läpinäkyvästi ja suorastaan paljastavasti.

Sedis Zedis Inc:n tragedinen linjaus raskaana olevien naisten palkkaamisesta kasvupotentiaalin takaamiseksi on siis takana. "Yhtiö on tullut siihen ikään, että tällaiset jutut ovat eilispäivää kuin kalakääreeseen kierrätetty huomisen lehti ylihuomenna. Me katsomme eteenpäin, tulevaisuuteen. Tunnemme ekologisen vastuumme väestöräjähdyksestä. Meistä on turha hakea syntipukkia tähän."

Sedis Blog Incin johto myöntää kysymättäkin, että jokapäiväinen postaus on heille pakkomielle. "Siitäkin olemme pystyneet aika ajoin aikapulan, kiireen ja stressin tuottamin itseselityksin irtaantumaan", Sedis Zedis kertoo. Toimitusjohtaja jatkaa isänmaallisena hetkenään: "Näitä bloggaustaukojakin on pidettävä järkähtämättöminä, peräänantamattomina sankaritekona, joihin vain suomalaissiamilainen sisällöntuotantoyhtö voi rauhallisuudellaan ja suunnitelmallisuudellaan päästä." Toimitusjohtajasta säteilee valopatsaana vakaumus, jonka mukaan isänmaallinen silaus kuuluu minkä tahansa setelin takapuolelle. Hän varmistaakin kuin ohimennen, että Sedis Blog Inc:ssä aamu- ja iltalääkkeet eivät mene sekaisin: ilmastonmuutos - olkoonkin vain työilmapiirin näkökulmasta - on vakaasti hallussa.

Kun katsoo yhtiön toimitusjohtajaa Sedis Zedistä viininpunaisessa nahkanojatuolissaan, hänen uusrealistista muotokuvaansa nojatuolin yläpuolella, puolikokoista Antiikkia henkivää näköispatsasta työhuoneen nurkassa ja pilvenpiirtäjän yläkerroksista maailmalle videolta suuntautuvaa viestiä, on selvää, Sedis Blogin kiveen hakattu tunnuslause on varmaan jokaiselle tuttu suosittu slogan:

"Joka päivä on kirjoitettava siksi, ettei suomalainen yhteiskunta joutuisi luottamuspulaan, kriisiin tai peräti uusiin vaaleihin." [Yhtiön perustaja Sedis Zedis Sedis Blogin nelivuotispäivillä maljapuheessaan, jota videoituna voi todellakin ilman eri korvausta juuri nyt seurata Sedis Blog Incin pilvenpiirtäjätoimitalon huipulta kaikkina vuorokauden aikoina. Klikkaa, jos haluat irti mainoksesta. Koneellasi tämä ei tosin ole aina mahdollista. Siinä tapauksessa klikkaa lisää.]

"Uusien vaalien pelko on aiheellinen!" Sedis Zedis painottaa haudanvakavana. "Kuten mistä tahansa demokratiasta tiedämme, uudet vaalit ovat suurin kauhistus minkä demokraattinen poliitikko voi keksiä!"

"Onkin selvää, että siinäkään suhteessa rintamaväsymykseen ei ole yksinkertaisesti varaa", Sedis Zedis sanoo lausunnossaan Kehittyvän MaaseutuSuomen Tukirahastuksen avuntopyyntöön. "Kuten me kaikki ja erityisesti verojuristimme tiedämme, vaalit voisivat viedä kaksinkertaisesti sen mihin meillä on yksinkertaisesti varaa, ja siksi on selvää, että vaalit eivät ole nykyaikaisesti mitattuna mitenkään tuloksellinen toimenpide", Sedis Zedis arvioi.

"Vaaleja voidaan pitää yhtenä edellisiltä vuosisadoilta periytyvänä reliikkinä, josta voidaan tarvittaessa nopeastikin irtaantua. Merkittävissä, kansainvälisesti koetelluissa monialayhtiöissä on monia vahvoja miehiä tähän valmiina. Ja vaalirahoitusongelmakin olisi silloin pois pyyhkäisty", Sedis Zedis muistuttaa monien yritysten hyväksi havaitusta mallista, valistuneesta diktatuurista.

Sedis Zediksellä on vakavaa sanottavaa: "Vaalit saattaisivat sitä paitsi muuttaa saavutettua konsensusta, joka on saavutettuna työnantajaetuna menestyksen edellytys missä tahansa demokraattisesti valvotussa maassa. Tätä valvontaa on edelleen tehostettava erityisesti Intternetissä, jossa peuhataan kuin pellossa. Me haluamme, että siellä on yhtä hauskaa kuin arkipäivän ilot Pellossa", murjaisee Sedis Blog Inc:n toimitusjohtaja Sedis Zedis.

Sedis Zedis korostaa kuitenkin haluaan muuttaa tarpeen vaatiessa dynaamisesti sinänsä vakaata ja toimivaa, mutta anti-intellektuaalisilla kiusankappaleilla rasitettua yhteiskuntajärjestelmäämme. "Rehelliseksi haukutulla, mutta valitettavan epätasapuolisella - tätä kansaa ei ole onneksi tasapäistetty, vaikka sitä on turhaan Talvisodassakin yritetty -, siis valitettavan epätasaisella ns. kansan vaalilla valitun presidentin valtaa on siirrettävä pikaisesti menestykselliseksi tunnettujen yrityksien rahoittaman pääministerin asiakirjasalkkuun. Siellä tämä paljon puhuttu valta on pöydän alla piilossa ja siis turvassa turvattomuutta aiheuttavilta katseilta. Ja juuri turvallisuus, sanoisinko perusturvallisuus, on se, mitä kansa edellyttää miltä tahansa toimivalta isänmaalliselta, luottamusta ja turvaa herättävältä hallitukselta. Lisää turvaa tuottavia aseita, poliiseja, valvontaa ja kuria sekä järjestystä Suomeen eikä vaan tänne vaan myös torjuntavoitosta kärsivään Afganistaniin, jonka kanssa ulkopolitiikkamme suunnannäyttäjä Yhdysvallat on määrännyt Suomen leikkimään siihen asti, kunnes rauhalliset olot ovat palautuneet maahan miehityksen tuloksena."

"Vaaleilla ei kannata leikkiä", Sedis Zedis toteaa haastattelun lopuksi, kun häneltä kysyy, onko niissä huhuissa mitään perää, että Sedis Blog siirtyisi monien kumppaniensa tavoin Kiinaan.

"Me voimme julkaista globaalia sanomaamme tarvittaessa kaikilla maailman kielillä. Belgian menestys Euroviisuissa ei ollut tässä suhteessa mikään takaisku. Oli turha laskea lampaita niillä laitumilla, jossa me olemme jo - tosin pienemmässä mittakaavassa - ratsastaneet. Meidän pilvenpiirtäjämme perusta on teräspekonissa ja suuntamme sinne mihin nenämmekin näyttää, eteenpäin, vorwärts. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan."

2 kommenttia:

Yvioon kirjoitti...

Tuota tuota, mitäköhän sanoisi. Pyysit mua katsomaan uutta kommenttia, mutta en sitä löytänyt.

Tuosta tekstistä voisi päätellä, että sulla olisi vielä intoa kirjoittaa ja juttua piisaa. Joten ei mitään taisteluväsymystä havaittavissa.

Itse päädyin tulokseen, että mun blogini on edelleen yhtä vaihteleva kuin ennenkin yllättäen jopa itseni. Tähän johtopäätökseen tullut on minä itse.

Sedis kirjoitti...

Tämä oli se kommentti! Vastaus sisältyy vuodatukseen.

Tulkintasi on varmaankin oikea.