Timo Kallin ääni väristen televisiossa luettu lista hänen vaaliyhdistystään tukeneista yrityksistä ja yhteisöistä ei pitänyt sisällään päällisin puolin mitään mullistavaa. Tutkivan journalismin tehtävänä on selvittää, miksi takkinsa saumojaan myöten kääntäneen miehen ääni värisi. Miksi juuri näistä yrityksistä piti alun perin vaieta lain vastaisesti?
Katumusaika tuli – kuinkas muuten – kalliiksi!
Joka tapauksessa Kalli sai päivän katujan tittelin. Nöyrät poliitikot saivat jälleen kannustusta kansalta, joka muistaa hyvin mitä sen suurin mies, Idols Intellectual-kisan tuomarina tunnettu taannoin lausui: "Voi tätä käsienpesua, tätä jälkiviisautta, tätä oman rinnan röyhistelyä, tätä populismia, jota täällä on harjoitettu." Kalli onnistui harjoittamaan näistä vain kahta, käsienpesua ja jälkiviisautta. Kaikkien meidän onneksi.
Kaikentietävät lukijamme tietävät hyvin, että Sedis tarkoittaa paitsi tämän blogin kirjoittajaa, myös paavin istuinta. Kollega on sitten ryhtynyt itsekin bloggaamaan.
Papa Ratzinger ei kuitenkaan ole Vatikaanin kohutuin mies juuri nyt. Taivasasioista on kuitenkin kysymys, sillä nyt puhuttaa tähtitiede.
Vatikaanin observatorion johtaja, Isä José Gabriel Funes on nimittäin eri lehtien mukaan antanut L'Osservatore Romanolle lausunnon, jonka mukaan kirkkovaltion kanta maapallon ulkopuoliseen elämään on radikaalisti muuttunut sitten Galileo Galilein tapauksen.
Valitettavasti en Funesin haastattelua lehdestä löytänyt! Nettipainos taitaa tulla myöhemmin - asiasta kirjoittaneet lainaavat toisiaan... En siis voi varmistaa, millä planeetalla kohuhaastattelu on lopulta annettu.
Olipa niin tai näin, yhtäpitävien lehti- ja bloggaustietojen mukaan nyt Vatikaanissa hyväksytään mahdollisuus maan ulkopuoliseen elämään, eikä siinä nähdä mitään uskonopin vastaista.
Lehdet ovat tätä maailmalla revitelleet: Vatikaani uskoo ufoihin, kirjoittavat eniten innostuneet bloggaajajournalistit ammattikuntansa perushyveiden mukaisesti.
Suosituin kuva-aihe on tietenkin elokuvista tuttu E.T.
2 kommenttia:
Värisevä ääni liittyy ennemminkin tähän Suomen näkyvän näkymättömään korruptiokulttuuriin.
Korruptio on teräksenlujaa ja varmaa koko Suomessa erilaisten eturyhmien sidosten kesken - mutta sitä nimitetään vain politiikaksi.
Tai uskollisuudeksi.
Italiassa mafiaksi.
Elämme klikki-Suomessa.
Poliittiset ja taloudelliset klikit ovat "avoimia" ja kaikkien tiedossa mutta omalle sisäpiirille suotavat urakkaprojektit, valtion tuet ja kunnan tilaukset "perustellaan" julkisen kylmästi ja niukasti "järkisyillä" - vaikka lähes kaikki poliittisesti päätetty raha laitetaan vain omille miehille, jotka taas liikuttavat rahaa tämän klikin muille jäsenille tilauksina tms.
Ammattitaidottomia ihmisiä laitetaan hyvin vaativiin pesteihin vain poliitisen pönkittämisen takia - mitä uunompi ja eksyneempi ministeri (esim opetusministeri) tai virkamies, sitä orjallisemmin hän houdattaa puolueen saneluja.
Suomalaiset ovat säyseitä ja pelokkaita virkamiesten edessä, ei mitään kapinahenkeä kun julistetaan nimitys poliittisin perustein. Vaikka olisi täysi tolvana niin arvostelu ei ole enää "asiallista" "virallisen" poliittisen leiman jälkeen.
Näppärä kaveri tämä Sukari. Sehän on lehtitietojen perusteella voidellut yhdistyksensä välityksellä lähes puoli eduskuntaa. Onko se sitten ihme, että ostosparatiisit nousevat kaavoista piittaamatta ja vieläpä oikein pääministerin tuella.
Lähetä kommentti