keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Juuri tänään. Nyt!

Helsingin journalistit saivat eilen tuutillisen patsaspolitiikkaa. Minulle uusia kasvoja oli esimerkiksi ystävällinen Kätsy. Oli paikalla pari tuttuakin.

Kovin moni ei illanviettoon tullut, reilut kymmenkunta kuitenkin.

"Tiedotusongelmia", sanoivat. "Sitä se on", sanoin itse, "nykyaikaa".

***

Kansleri Kari Raivio ehdotti lukukausimaksuja yliopistoon. Niitä on nyt ehdotettu vuosikymmenet. Muistan itsekin olleeni niitä torppaamassa sekä totisena että humoristina.

Humoristi vaikutti enemmän. Kirjoitin nimittäin yhden varteenotettavan opintoseteliehdotuksen uusiksi, vain hieman muunnellen. Ei tullut opintoseteleitä.

Nythän ajatus on vuosikymmenten jälkeen millilleen sama. Ei mitään uutta! Ja juuri siksi tekee mieli kysyä:

Voisiko joku selvittää, miksi Helsingin yliopiston kansleri keikkuu televisiossa Elinkeinoelämän valtuuskunnan mannekiinina?

****

Helsingin Sanomat (16.5.07 A4) otsikoi, että puolet suomalaisista hyväksyisi erisuuruiset palkankorotukset. Tämähän ei ole yllätys, jos olettaa, että noin puolet saisi isompia korotuksia kuin toiset.

***

Eiköhän tässä ole jo aamiaisen verran.

***

Paitsi että huomasin olleeni jo viikon moittimatta uutta hallitusta. Mistähän se voi johtua? Tietysti siitä, että hallitus on niin saamaton.

3 kommenttia:

Finnspång kirjoitti...

En ole koskaan ollut erityisen imponeerattu Kätsyn pilapiirroksista. Ja vielä vähemmän Raiviosta.

Ripsa kirjoitti...

Eihän hallituksen tarvii mitään saada aikaankaan.

Kaikki mitä tarvitaan 3/4-yhteiskunnan luomiseksi on jo tehty, siitä se alkoi pikkuhiljaa laman jälkeen, kun omaisuus vaihtoi käsiä ja on yltynyt yltymistään.

Luulis ny kumminki että maa jonka eliitti tahtoo NATOon, haluaa maasta pikku-Amerikan ja niin nopeesti kuin mahdollista.

Virolaisia käy edelleen sääliksi. Tänään tuli radiosta Eva Lillen haastattelu, Lille yrittää saada Lennart Meren kansantieteellisiä filmejä restauroiduiksi.

Olisi kyllä hieno idea! Ne ovat sen verran kovaa kamaa ne leffat.

Sedis kirjoitti...

Ehkä Lille on meihinkin päin joskus yhteydessä. Voi olla että on jo ollut, enkä minä vain tiedä.