keskiviikkona, toukokuuta 02, 2007

Pari miljoonaa katsojaa

Suomen elokuvasäätiön uusimmassa tiedotteessa kerrotaan, että vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana on myyty yli 2,1 miljoonaa elokuvalippua.

Näistä kotimaisten elokuvien pääsylippuja on vajaa viidennes, noin 18 %. Elokuvissakäynnit ovat laskeneet viime vuoteen verrattuna yli viidenneksen. Ala odottaa kuitenkin, että kesän suurten kansainvälisten menestyselokuvien saapuessa teattereihin, kävijämäärät kääntyvät nousuun. Hush, elokuviin.

Vuoden katsotuin elokuva tähän mennessä on Mr. Bean lomailee, jolla on 240000 katsojaa. Toiseksi katsotuin elokuva on kotimainen V2 - jäätynyt enkeli, jolla on yli 190 000 katsojaa. Kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa ovat myös Raimo O Niemen Suden arvoitus 66 000 katsojalla ja Olli Saarelan Suden vuosi 57 000 katsojalla. Kaikki muuten ihan katsottavia elokuvia! Noin vinkiksi.

12 kommenttia:

Rosetta Kivi kirjoitti...

Viimeisin näkemäni leffa oli Pariisin varpunen ja seuraavaksi menen leffaan viimeistään silloin, kun von Trierin uusin "Direktören för det hele" esitetään jossain pääkaupunkiseudulla. Vinkkaa ihmeessä, jos tiedät missä. :)

Sedis kirjoitti...

Sodankylässä ensi kesänä se näytetään. Sinne vain Prebenin kanssa.

Rosetta Kivi kirjoitti...

Kääk, en varmana lähde Prebenin kanssa Sodankylään!! Kyllä niissä pohjoisen hyttysissä on verenimijää tarpeeksi! Mutta kiitos vinkistä. Jos onnistun neuvottelemaan itselleni sellaisen harvinaisuuden kuin kesäloma, niin saatanpa kääntää nokkani kohti Sodankylää.

Finnspång kirjoitti...

Unohtakaa Selinit, Saarelat ja muu katatoninen paska. Pääkaupunkiseudulla asuvat lampsikoot sen sijaan Orioniin! Tänäänkin tarjolla mm. Mansikkapaikka, Eraserhead ja Vain muutaman dollarin tähden.

Sedis kirjoitti...

Cocktail on siis aikamoinen.

kervå kirjoitti...

Suden arvoitus, Suden vuosi, Jäätynyt susi?

Mainitsit pari postausta aiemmin Myllymäen filmit. Onko niitä jossain nähtävillä joskus?

Sedis kirjoitti...

Sähkömetsässä elokuva-arkistossa oli viime vuonna aika joukko. Tänä vuonna on juuri alkaneessa sarjassa uudempaa kokeellista: Ahtilaa, van Ingeniä, Granöta jne.

ks. www.sea.fi

PM:n leffat eivät ole dvd:llä, joten erilaiset festarit ja erikoisnäytökset ovat ainoita paikkoja nähdä niitä, luulisin.

Juri kirjoitti...

Katsottavako olisi myös V2? Eka Vares-leffa ainakin oli typerä ja venytetty kertakäyttöinen vitsi.

Myllymäestä: hän ilmeisesti itse haaveilee elokuviensa siirtämistä dvd:lle, mutta en tiedä, tuleeko sitä laajaan jakeluun. Kulttipohjaa olisi, ja elokuvatkin sen verran mainioita, että jonkun aloitteliaan levittäjän pitäisi ottaa homma haltuun.

Sedis kirjoitti...

V2 oli parempi. Ihmettelin muuten sitä, että traileriin oli valittu KAIKKI elokuvan huonoimmat kohtaukset.

Sedis kirjoitti...

Unohtui sanoa, että V2 sopii vain miehille.

B. Kivi kirjoitti...

Jos heillekään. Eikös SEA voisi ottaa aloitteen ja julkaista Tulio-sarjan jatkoksi kotimaisen kokeellisen elokuvan parhaita paloja? Myllymäki ja Ruutsalo ainakin ansaitsisivat päästä dvd:lle ja onhan heitä monia muitakin.

Sedis kirjoitti...

Sähkömetsä-kirjan julkaisutilaisuudessa kirjoittajat sanoivat yrittäneensä tätä, mutta hanke kaatui "tekijänoikeuskiistoihin".

Hankehan on taloudellisesta näkökulmasta sellainen, että siinä lähinnä menisi rahaa. Sitä pitäisi siis ensin siihen saada.

SEA:lta tulee seuraavaksi Talvisodan katsaukset + ekstrat. Eli hieman toisenlainen hanke.